Notice: spl_autoload_register(): Argument #2 ($do_throw) has been ignored, spl_autoload_register() will always throw in /var/www/vhosts/ernaschrijft.nl/httpdocs/wp-content/plugins/google-publisher/ClassAutoloader.php on line 27
Tafel 20….. – schrijfmomenten

Tafel 20…..

Zaterdag, als altijd mijn dag om iets leuks te doen. Ik kijk uit het raam om 7 uur in de ochtend en denk, pfff regen grijs en grauw. Nah eerst boodschappen, want wat er ook gebeurt, mijn maag mag niet meer dichtklappen en ik moet gezond eten, daarna naar Rataplan om spullen weg te brengen. Een goede poef met een “vlekje” mocht niet ingeleverd. Nee roken voor de ingang met 7 mannen dat mag wel, niemand die aan de kant gaat. Jammer Rataplan mij zijn jullie kwijt met alles, daar weegt geen gratis kop koffie tegen op. Dus poef in achterklep, die woont daar wel een weekje voor ik naar de stort rijdt. Tja en wat ga ik nu doen? Ikea?, niet handig met het idee om te gaan verhuizen wat in mijn hoofd een anker heeft gevonden lijkt wel.

Ok, de dijk over, mens van Lelystad naar Enkhuizen een grijze, grauwe waas, ik blijf achter een rij auto’s hangen, geen haast, zal ik keren bij de Trintelhaven? ach ik ben toch onderweg, dus even doorzetten. Ik besluit even te gaan winkelen bij  https://www.streekhof.nl/ een niet al te groot winkelcentrum maar toch met fijne winkels om even rond te kijken. Bij de  https://www.douglas.nl/ zag ik een geur die mijn aandacht trok. Nu ben ik fan van https://www.douglas.nl/nl/p/3001038733?variant=187699 het unieke flesje en een geur die al mijn registers in mijn hoofd open trekt. Waarop een zeer vriendelijke verkoopster me een geur laat ruiken waarvan registers en laatjes in mijn hoofd open gingen staan, iets anders heel anders maar t past wel bij wie ik ben in het hier en nu. https://www.douglas.nl/nl/p/1013617295.

De verkoopster bij Douglas bood aan een proefje te maken van de parfum,, wow wat een service met een vriendelijke lach en gewoon aardig.

 Lunchroom De Basseroet – Streekhof – Stede Broec – Bovenkarspel   een heerlijke lunch met een Latte Machiato. Bij de Bruna twijfelde ik over 3 boeken en dan koop ik even niets, een boek moet mij vinden en niet andersom. De juwelier had prachtige horloges, maar ehhh, ik wil ook nog op vakantie, dus ook dat moet even wachten. Terug bij de auto app ik vrienden, die in Breezand wonen, ik rij door West Friesland en geniet alsof ik op vakantie ben, prachtige weggetjes leuke plekjes, Nederland is zo mooi als je er maar oog voor hebt.

Aangekomen even geknuffeld en fijn bijgepraat met koffie en wat lekkers 🙂 zo dat was echt lekkerrrrrr. Mooie gesprekken volgenden elkaar op van het ene uiterste naar het andere uiterste. Van een mooi boek wat men in elkaar heeft gezet voor een vriend en oud veteraan, die op veteranen dag een lintje kreeg van de Burgemeester. Bijzonder om een voorwoord te lezen waar zoveel mooie waardevolle woorden in stonden, dat ik kippenvel kreeg heen en terug, bijzonder persoon, iemand die bijna dezelfde achternaam heeft.  Ergens werd gevraagd “wat doe je met het eten?” ik? geen idee ik laat op een zaterdag mijn hoofd altijd kantelen. Dus werd ik gevraagd om mee te gaan uit eten. Eten in Heerhugowaard, ok op tijd rijden we weg. Ineens gaan we linksaf…ehhh denk ik nog Heerhugowaard is rechtdoor, veel tijd had ik niet want we rijden een dorp in…ik kende het van naam meer niet, alsof ik zo Engeland ofzo in reed.  http://theirishcottage.nl zit gelijk aan het begin van het dorp of het eind zo je wilt :-). Ik beland in iets wat zich het beste laat beschrijven als een open en eerlijke ruimte, de bar en achter de bar een uitgelezen selectie whisky’s , ik als wijnliefhebster kan me voorstellen dat deze bar bij whisky liefhebbers en – hebsters een fijne plek is. Leuk is dat je zowel in de pub als in het restaurant kunt eten. Wij hadden gereserveerd, dus we mochten plaatsnemen in de hoek, wat later Tafel 20 bleek te zijn. Bij het gaan zitten, knippert het lampje boven de bank, de rest van de verlichting niet, we kijken elkaar aan en krijgen een brok, zo een klein iets, maar ze was het de dierbare vriendin die begin dit jaar de regie in eigen hand nam en haar einde aankondigde. Een bijzonder moment van #vierhetleven moment. Ik ben niet van de hashtags maar deze past bij haar. Nee ik praat niet in de verleden tijd, want in mijn optiek is ze er nog.

We drinken wat en gesprekken blijven bijzonder. Het voorgerecht zo waanzinnig goed en lekker ik had Carpaccio with an Irish Twist , daarna een hoofdgerecht met o.a. buikspek en blackpudding, daarna Chocolate Baileys Panna Cotta. We hebben afgesloten met koffie en voor de niet koffie persoon een late bottle vintage port. Als ik terug denk aan het eten, komt er maar een woord steeds naar boven “hemels” eten.

Wat heb ik genoten van de dag en avond met fijne warme gesprekken, waarbij ik mensen weer verbaasde door zonder haperen ja te zeggen op een feestje ergens in het land. De zaterdag is van mij maar vanaf een uur of 4 ben ik ergens in het schone Drenthe met mensen met wie ik hemelsbreed kan praten, lachen en huilen (als het zo uit zou pakken).

Weer een dag met een gouden randje…Tafel 20 ik ben je dankbaar dat ik/wij aan mocht schuiven, wat zal je genoten hebben van de verhalen, de bediening en de eigenaresse  in een woord Fabeltastich met een goede dosis gezonde humor.

Ik kom graag weer en nee dat dekbed en slapen doet het hem niet, stilliggen is niet mijn sterke kant 😉 dus 1 glas Chardonnay, een glas water en koffie is prima. Het eten verdiend 5 sterren dus ik kom graag nog een keer terug :-).

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.