Mijn vakantie 2019

Op het allerlaatste moment, besloot ik toch een huisje te boeken in Limburg. De week waarin mijn papa overleed deed me meer dan ik voor een aan mezelf wilde toegeven. Op het werk merkte ik het enorme korte lontje al…dus tijd voor mezelf.

Vrijdag vroeg op, langs de kweker om tulpen mee te nemen en op naar Houten langs lieve vrienden, koffie en gesprekken volgden met lekkere koffie en nog steeds ben ik dankbaar dat ook zei mijn pad kruisten of was het andersom 😉 geen idee maar de vriendschap is fijn meer dan fijn.

Dan door naar Arcen en het kan niet anders dan ik neem een verkeerde afslag, ja dat ben ik inmiddels wel gewend van mezelf, leuke dorpjes en prachtige kerktorentjes rij ik voorbij als ik bij een afslag naar links beland in Afferden. Natuurlijk rechts af slaan heeft – eigenlijk mijn hele leven al- de voorkeur en weer is er een intiem kerkje. Klein met een open deur, ik parkeer de auto en loop de kerk binnen. Wat een intieme kleine kerk met mij doet is met geen duizenden woorden te beschrijven, maar de rust de verwondering de stilte in mezelf en het aarden op gewijde grond blijft voor mij  intens bijzonder.

Bewust heb ik geen foto gemaakt of was het meer dan dat ..sommige dingen voelt goed om juist niet te doen.

Op het park  https://www.kleinvink.nl/ waar ik een huisje heb gehuurd aangekomen, Klein Vink in Arcen, bij de receptie een plattegrond gevraag. Het huisje opgezocht. Comfy 4 persoons, de zon schijnt alles uit de auto en met en glas cola in de zon …life is good 😊. Ik besluit om naar de receptie te wandelen en kom daarbij mooie plekjes tegen..auch verkeerde schoenen dus ook maar voor het weekend een fiets gehuurd. Dus lekker fietsen en toch maar eten in het restaurant van het park. Lekker of niet…gegeten heb ik dus een rondje langs het Thermaal bad, langs een ander deel van het park met enorme huizen, zie ik een weg..rechts een bord met “privé eigendom”welja ’t kan altijd nog groter, mooier – daarover zijn de meningen verdeeld- enzo. Dan het straatnaambordje “Scheidsgraafsingel” zo grappig de zorg die voor papa kwam noemde hem altijd “scheids”….dus ik zit goed op dit park.

De nacht heerlijk geslapen het is Zaterdag en ik schrik wakker van een geluid dat je kent uit de films als Rescue whatever. Ik lig wordt onrustig schuif het gordijn opzij….een trauma chopter …2 ambulances ..wtf….vakantie is het …..ontbijten dan maar en een stukje blog schrijven voor ik me ga aankleden ….

Zaterdag fijn op de fiets, de wind in mijn haren, naar Arcen, het is een klein stukje dus je bent er echt zo. Fiets weggezet en leuke kleine winkeltjes ontdekt. Ongelooflijk veel terrassen en eetgelegenheden wat niet zo verwondelijk was die tendens was er ook in Venlo waar de wegen vol waren met onze oosterburen. Dus uit Venlo was ik gevlucht 😉.

Er zitten leuke winkels, een hoeden/petten shop, een winkel met kadodingetjes, een theewinkeltje en kadowinkeltje en naast dat alles zit er een kunstenares. Ik stapte binnen en verzandde in een leuk gepsrek over kunst over maken enzo…..er werd me een kop koffie aangeboden en we praten nog wat door. Een schilderij raakte me …maar kan ik het al aan het schilderij van mam en pap ergens anders (waar dan en hoe dan) neer te hangen…..Ik vraag het me af.

Toch ga ik deze week nog een keer kijken immers kijken kost niks en bij http://www.ateliermir.com/ is het leuker dan leuk. Vandaag zag ik zelfs leuke horloges hahah nee ik heb er 2 meer dan genoeg 😊.

Maandag regende het…Maastricht op de planning dus toch gegaan. Wow ..stil sta ik op het Vrijthof…zo lang geleden…ik vermoed in de tijd van mijn vaste vriend…dus 2001 daar ergens. Had ik ooit nog gedacht hier te staan na de jaren van zorgen…Nee dus..ik pinkte een traantje weg en loop langs het https://www.vaneyckantiek.nl/ waar ik prachtige wijnglazen zie…nee ik heb ze laten staan. Want mijn doel was de boekwinkel der boekwinkels https://www.libris.nl/dominicanen deze stond al zo lang op mijn wishlist. Uren heb ik er gedwaald…heerlijke winkel en ze hebben ook werkelijk ’t boek wat je zoekt. Het hoefde niet besteld te worden…Ik blij ohhh welk boek …

Parijs-Berlijn

Een reis door Europa na de Grote Oorlog

Peter Jacobs ; Erwin De Decker

De Eerste Wereldoorlog is ook een reisbestemming. De plekken waar het bloedvergieten in 1918 eindelijk stopte, hebben altijd een bijzondere aantrekkingskracht uitgeoefend. Ze werden en worden druk bezocht. Slow travellers Erwin De Decker en Peter Jacobs gaan op zoek naar de sporen van de vrede. In Parijs-Berlijn vertellen ze grote en kleine verhalen van de jaren twintig. Ze vinden in Compiègne de wagon waarin de wapenstilstand afgesproken werd en zoeken de tafel waarop in het kasteel van Versailles het verdrag getekend werd. Ze gaan kijken hoe de doden herdacht en de steden heropgebouwd werden en zoeken uit waarom België en Denemarken een stuk groter werden. Ze bezoeken de geboortestad van de schrijver van Im Westen nichts Neues en verkennen het ballingsoord van de Kaiser. Ze volgen Belgische vluchtelingen en krijgsgevangenen op weg naar huis. De reis door Frankrijk, België, Duitsland, Denemarken en Polen voert hen van Parijs naar Berlijn, grootsteden waar ondanks de crisis de wilde jaren twintig aanbreken. Parijs-Berlijn brengt je naar plaatsen die reisgidsen zelden vermelden. Oude prentbriefkaarten illustreren deze fascinerende reisrouts.

Daarnaast nog een aantal boeken die de weg vonden naar mij dus met mijn “schat” terug naar de auto. Onderweg een fijne lunch en als ik buiten kom regen regen …schuilen hielp al niet meer…wel of niet nog Loods 5 doen…niet gedaan die zit ook in Zaandam/Amersfoort.

Terug naar het huisje en na een warme douche in slaap vallen als een blok, dus na het wakker worden een patatje gescoord en even gebeld met een lieve vriendin 😊 in het midden van ’t land.

Wat rust en een andere omgeving doet met me…

Het geeft op een andere wijze zuurstof in mijn wezenlijke ik zodat ik weer mijn geest helder heb mijn hart zich weer kan openen en ik me realiseer dat er een moment is om verder te gaan dan alleen ik in mijn up.

Tot zover mijn vakantie…t andere deel komt er familie en zal ik het druk hebben ahum druk …zal wel meevallen 😉 om te bloggen.

Liefs E.

Share Button