Training….

Training huh ik hoor je denken..ben je gaan sporten? Nee hoor, die staat op t lijstje maar stap voor stap kom je er ook.

Nee, mijn nieuwe werkgever begint met 3 weken van maandag tot en met vrijdag een training als in, je leert de systemen, de taal van de werkgever en belangrijker nog de systemen waarmee je gaat werken.

Ik ben van werken enzo maar in de bijna 43 jaar die ik nu bezig ben heb ik een cursus welke zo goed in elkaar is gezet en waarbij je zo waardevol begeleid wordt door diverse mensen als heel fijn en uniek ervaren.

Vandaag hadden we naast alles wat we al geleerd hadden en ook op getoetst zijn, de laatste dag. Heel bijzonder. Het was de dag over kleurtjes en het herkennen van kleuren bij de ander en bij jezelf. Het geheel is ontwikkeld door https://nl.wikipedia.org/wiki/Carl_Gustav_Jung hoe mooi want ik heb al veel van en over de man gelezen. De bedenker van Disc, hoe kun je een moeizaam gesprek herleiden in kleuren van de ander en daardoor het gesprek kunt ombuigen.

Afbeelding van visuele zoekopdracht
webfind

Met filmpjes werd het verschil duidelijk gemaakt. Erg verhelderend voor iedereen.

Een van de filmpjes deed me denken aan een jaar of vier terug toen ik bij een makelaar binnenliep, een dame zat achter een desk te typen, niet opkijkend de vraag stellend: kan ik wat voor je doen? (ik dacht : hebben wij samen geknikkerd?) erachter loopt een man kijkend over zijn bril mij geheel opnemend zonder woorden. Ik kuch een keer en draai me, pas dan kijkt ze op….kan ik…nee hoor hoeft niet meer, ik ben omgedraaid …Onderstaand filmpje zegt heel veel en oh ja het is in het engels :-).

Overigens verkocht en kocht ik niet via deze makelaar maar via https://www.vanderlinden.nl/ een aanrader op het gebied van kopen en verkopen, helder communiceren en een reikende hand in bv het vinden van een financieel adviseur.

https://www.youtube.com/watch?v=ZDxIFQLOiV0 kijk zelf maar, gewoon zo duidelijk en lachen is een must ook met trainingen.

Communicatie is de verbindende factor in veel. Ik hou van communicatie en van het lezen van mensen. Het stuk psychologie erachter trok me altijd al. Waarom loop je soms tegen muren aan?

Ik zeg doe eens een test, het werkt verhelderend. Het maakt je zekerder van jezelf. Tja ook dat heb ik geleerd in deze training.

Waarbij ik graag de kanttekening zet dat ik blij ben dat ik een deur heb gesloten want alleen door die stap heb ik nu al zoveel mooie dingen meegemaakt die ik voor geen goud had willen missen.

Al met al waardevolle 3 weken. Ik ervaar dit als:

Een zwembad met genoeg water zodat je kunt staan als het niet anders kan en kunt zwemmen zonder de angst dat je verzuipt.

Dank dank voor de training 🙂

Liefs E.

A4 poster Trots op jezelf Ruth Hengeveld
webfind
Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.