De auto..

Al jaren rij ik auto met veel plezier, tenminste in de regel dan. Waar eerder de auto mijn vervoer was naar leuke uitjes, mijn favoriete vakantiebestemming Frankrijk of naar een leuke vriend c.q.. vriendin.

Tegenwoordig is mijn auto de vriend van mijn leven. Ik ben in no time waar ik zijn moet, werk, zorginstelling waar mijn moeder woont of gewoon boodschappen doen.

7 Jaar was hij mijn vriend, de http://www.peugeot.nl/showroom/partner/mpv nu is dit wel de meest nieuwe uitvoering maar toch, best een grote auto met veel ruimte en een hoge instap. Deze auto was makkelijk voor mijn moeder en haar rolstoel, alles paste erin. Echter nu het meegaan van haar geen optie meer is, ik durf en kan de verantwoording niet meer aan, werd de auto te groot en tja heel eerlijk,  de auto stond 40 per week op de parkeer plaats van mijn werk. Dan wordt een auto al snel groot met veel loze ruimte waar je uiteindelijk niets mee doet.

Dus al weken was ik aan het surfen en kijken naar iets anders. Ja maar wat? Een Fiat Panda, leuk dus offerte opgevraagd. Viel niets tegen, totdat ook dat naar de achtergrond verdween. Ongeveer 2 weken geleden op een terras, zei mijn vader zomaar ineens, zullen we een andere auto gaan kijken want deze wordt nu wel heel groot. Dus ja kunnen we doen. Fiat of Ford of Peugeot?? Oh dan maar Ford. Dus wij samen gezellig geheel onverwacht naar de Ford dealer   http://www.schurer-kamphuis.nl/

Rondje gelopen even spieken wat er allemaal stond. Gaan we voor 2e hands of nieuw. Moeilijk hoor, echter de verkoper gaf uitkomst door koffie aan te bieden en of hij kon helpen.

**Tjonge wat een verschil met de snelle jongens van Peugeot die in het voorbij lopen opmerkten: “U had een vraag?” om vervolgens door te lopen. Ja jongens ik had! een vraag**.

Maar om terug te komen bij  de Ford,  uitgelegd wat ik wilde en kwamen we samen met mijn vader uit op een prachtige Ford Ka. Kleiner, compacter en toch alles erop en eraan. Gekeken, gezeten, nadenken, foto gemaakt voor de kleur en ja dit moeten we maar doen. Dus nog dezelfde tijd een knoop doorgehakt.

Inmiddels rij ik alweer een week in mijn Mr. Blauw en bevalt het super.

 

 

 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.