Zaterdagen….

In 2016 kantelde alles, door de opname van mijn moeder kregen mijn vader en ik de kans om het leven weer een beetje van ons te laten worden. Nog steeds volg ik zijn woorden op de zaterdag. Zoals dat jaar in het teken stond van “de zaterdag is van ons Erna”… zo doe ik dat nu nog steeds. De zaterdag welke ik bij hoge uitzondering inlever, de zaterdag die ik niet opoffer om met iemand te gaan winkelen of iets dergelijks. Visite op zaterdag? Nee want die komen in de regel een uurtje of zo..dus helaas.

Zo ook vandaag mijn zaterdag 🙂 het miezerde toen ik om 8 uur opstond. Niks gepland ontbijt maar eerst en even facebook kijken. Oh een brocantemarkt in Elburg. Niet zo ver en altijd leuk. Op weg naar Elburg was het enorm druk, bij het inrijden van Elburg, oh verdorie vergeten er zijn ook de Botterdagen. Ook leuk maar het doel is brocante.

Voorgaande jaren stond het door de stad echter nu was er een plukje in twee straatjes en een deel langs de haven wat meer op een braderie leek. In de straten waren het leuke kramen met fantastische brocante uit Engeland en Frankrijk. Veel mooie dingen gezien van prachtige Engelse rijlaarzen en Franse soepterrines. Echter niks wat in mijn collectie zou passen. Ik val nog steeds voor het Limoges porselein met de mooie opdrukken. Zo heb ik petit fours bordjes met een pauw erop en soortgelijke ontbijtborden. Helaas de soepborden en diner borden zijn een wens. Ik ga er altijd van uit dat ik die vandaag of morgen wel een keer tegenkom. Zo niet voldoen de borden die ik nu heb ook wel :-).

Toch lekker 5 km gewandeld, helaas waren vrienden nog niet wakker, de luiken van het huis waren dicht, dus koffie een andere keer maar weer. Terug naar huis, even lekker bijkomen met de krant en een kop koffie.

Lekker op de fiets even naar de Ibiza markt waar ik me echt de vraag heb gesteld “wat is hier nu aan” toch zijn het de kleuren die vrolijk maken in mijn hoofd, dus nog een aanzienlijk stuk gefietst en daar ik wat in de stad was vergeten. Doordat ik eigenlijk nooit midden op de dag in de stad ben, kwam ik nu ook bekenden tegen. De een weet van de hoed en de rand, de ander weet van niks en uitleggen ik ben er nog steeds geen fan van en ook niet goed in.

De zaterdag breng ik dan bij voorkeur graag door in een ander dorp of stad waarbij afstand geen probleem is want Nederland is een postzegel als het om km en afstanden gaat. Tja je moet wel van autorijden houden 😉 en gelukkig heb ik daar mijn MrNoir (you name it and it belongs to you) voor.

Liefs E.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.