Boeken…

webfind

Boeken, bibliotheken ik ben al fan vanaf mijn vierde jaar zo ongeveer. Ik weet nog dat ik voor 6 uur wakker was en eigenljjk niet wist wat te doen, mam en pap wakker maken…dat deed ik dus volgens mij 1 x. Vanaf dat moment zei mam: “als je zo vroeg wakker bent dan ga je maar lezen”.. en vanaf dat moment ben ik van plaatjes boeken gaan lezen. Ongelooflijk veel mooie boeken passeerden in mijn jeugd mijn hoofdkussen, al draaiend van zij naar andere zij en uren op mijn buik verzandend in boeken.

De eerste boeken waren de boeken die ik nu nog bezit…

Eigenlijk denk ik iedere keer misschien moet ik ze maar opnieuw laten binden…

Later de hele Pitty en De dolle tweeling, Stijfkopje, Heidi hele series, welk meisje heeft ze niet gelezen?

Van de meisjes boeken naar de diverse boekenkasten in de familie en de grote ronde mooie leeszaal in Hengelo waar ik uren doorbracht en toch met veel mooie boeken thuiskwam. Nadat ik verhuisde naar het westen van het land was de mooiste bibliotheek wel die in Amsterdam aan de Prinsengracht. Uren dwalen langs oude kasten met boeken van weleer en van nu. Na die verhuizing naar het nieuwe pand kon ik ook daar mijn draai niet vinden. Dus lenen in Almere omdat dat kon vanuit Lelystad. Jaren daar geleend tot het niet meer kon, wat was mijn kussen nat van de tranen, weer inleveren op iets wat ik fijn vond. (Weet je dat ik ieder jaar nieuwe kussens kocht om die reden, zodat mijn tranen niet geheel in mijn hoofd gingen zitten). Geprobeerd de bibliotheek in Lelystad, wat ik daar mis is sfeer dat comfort gevoel wat oude bibliotheken je gaven. Het omarmen van je ik, het blij worden van binnenkomen. Nee Lelystad heeft dat niet in zijn bibliotheek en wat ze gaan doen of niet…ik kom er niet meer.

Ik koop mijn boeken tegenwoordig, minder lezen en gerichter.

Dus kocht ik:

De Hertogin van Danielle Steel, heerlijk wegdromen..makkelijk leesbaar. Danielle is daar goed in als ik niet weet wat ik zal kopen dan besluit ik vaak tot een feel good book van deze schrijfster.

De meisjes van Ravensbrück van Anna Eory, het verhaal een dochter ziet een nummer op de arm van haar vader die ziek is, een naam en het vinden van een jurk is aanleiding om te gaan zoeken naar “wat was er gebeurd en hoe dan want papa was geen jood”…indrukwekkend en binnenkomend.

Viktor van Judith Fanto, het boek ligt op de bank en lacht naar me, pak me dan pak me dan…toch laat ik het even liggen aankomend weekend een lang weekend tijd voor lezen en ontspannen.

De erfenis van Corinna Boman, een fantastisch deel 1 van een trilogie die zich afspeelt in Zweden. Een aanrader en eigenlijk vind ik persoonlijk dat 3 delen in een serie wel het max zijn.

Verder een enorme fan van Danielle Trussoni…https://en.wikipedia.org/wiki/Danielle_Trussoni

Helaas heeft zij niet zo veel boeken maar wel erg mooi …

De sterrengever van Jojo Moyes, in begonnen maar mss is mijn mood nog te onrustig voor dit boek het triggert maar net nog niet genoeg..dus wordt vervolgd..

Tot zover mijn boekenkast in een doorsnede 😉 want echt ik lees zoveel diversiteit…en nee de tip van De zeven zussen hoeft niet…niet mijn genre, terwijl ik Lucinda Riley in andere boeken enorm waardeer.

Liefs E.

Share Button

Lezen en schrijven…

Bizar wat het Corona virus ook genoemd Covid19 met ons allemaal doet.

Het bizarre virus velt bomen van mensen en reduceert per etmaal het aantal bewoners van de wereld. Elk bericht, elke mededeling heeft te maken met woorden als ziek, IC, beademing, longontsteking, hoesten, griep, mondkapjes en beschermende kleding. De periode waarin we de Minister President vaker zien dan ooit tijdens persconferenties enzz…een virus wat in de hele wereld om zich heen grijpt. Iets wat je niet kunt pakken of aanraken wat niet tastbaar is..en toch zo naar is. Inmiddels de nodige bekenden die ziek of zieker dan ziek zijn, op de IC zijn beland of zelfs overleden. Ook zijn er de lichtpuntjes van hen die het beter gaat, die van de beademing af mogen en de IC kunnen verlaten.

Er is een 1 1/2 meter maatschappij, knuffelen is er niet meer bij, alles de hele wereld staat stil, iedereen blijft zoveel mogelijk thuis of doet dingen alleen.

Ik zie mezelf soms als in de laatste 2 jaar met mijn ouders waarin bijna alles onmogelijk was en ik stil stond in een wereld die meer en sneller draaide dan ik soms kon sloffen. Als ik naar nu kijk sta ik op een zelfde punt, met dat verschil dat als ik wegga er geen zorg meer is voor de ander en de klok niet bestaat. Als ik op een bankje ga zitten dromen stil voor me uit is er geen haan die naar kraait. Als ik verdriet heb (nee soms heel soms maar) is er ook niemand die zich er druk over maakt.

Vanmiddag kocht ik een boek en ineens schoot me te binnen dat dit misschien wel de tijd is voor het manuscript vorm te geven wat ik al eens heb ingeladen en waarin een begin is gestart met weergeven wat het met je doet als je eigenlijk op een 0 punt staat van je leven en hoe je kunt gaan genieten vanuit dat punt. Want ja dat was een dingetje toen…en dat is dan een understatement …

Dus neem ik naast werk en lezen de tijd om meer en anders te gaan schrijven. Doelloze tijd omzetten in waardevol voor mezelf, of ik iets ga doen met het manuscript….geen idee want ik ben geen neerlandica, mijn nederlands mankeert her en der vast wel iets aan….maar als het er is..kan ik het altijd hier nog neerzetten….:-)

Omdenken is een kunst die ik me al heel lang eigen heb gemaakt bewust en onbewust want anders zou je geen leven hebben en laat ik op dit moment het leven nog veel te lief hebben….:-)

Ik blijf de zon zien…jij ook …

Liefs E.

Share Button