Kasteel de Vanenburg …

10 November, ik had hem al in de agenda op tafel en in de telefoon gezet, de Bosfair bij  https://www.vanenburg.nl/bos-fair-2018  

Zij organiseren vaker deze dagen al dan niet rond het kasteel met inderdaad ook even zo vaak fijne gerechten om te proeven wat er op de kaart aan gerechten staat.

Dus zaterdag om 6 uur wakker 😉 dus even naar buiten staan kijken …regen en de buienradar liet ook fikse regen zien. Dus lekker nog even naar bed om vervolgens pas om 9 uur wakker te worden. Regen…sputteren het mocht een naam hebben, het is herfst dus echt het komt goed. Een snel ontbijt en met de wandelschoenen voor de zekerheid mee, op weg naar Putten naar wat ik persoonlijk het meest mooie Kasteel vindt wat we rijk zijn.

Ik rij de laan op, draai de parkeerplaats op, die al best vol staat.  De lantaarns branden en het geheel ziet er warm en knus uit. Het is droog, er ruist een bries door en langs de bomen, een stil verhaal vertellend.  Ik loop en merk in mijn lichaam een storm aan emoties, was het zo kort geleden dat ik met papa dit Kasteel bezocht. Even sta ik stil, kijk en neem nog eens de omgeving op, ik ga genieten van alles, geen zorgen voor en om, ik en ik alleen.

Naar binnen gaan kost dit keer € 5, 00 euro te overzien. Er staan kraampjes met kleding, hebbedingen, prachtige hoeden en petten en sjaals van Fraas, de meest mooie kleuren staan op mijn netvlies en nee ik kan echt vandaag niet kiezen. iets met zoveel emoties die binnen komen. Dan volgt een fijn gesprek bij een stand met een lieve dame van https://www.kokenenkeuken.com/  mijn dag was net begonnen en nog geen zin om iets te kopen en er mee te lopen.  Ik ben nog steeds verliefd op het tafelkleed 🙂 zo mooi de kleur alleen al…

Dan volgen er prachtige koetshuizen met even zo mooie schilderingen op de plafonds. Bijzonder ook wel want ik ga voor mooie kastelen naar Frankrijk terwijl dit pareltje van louter mooie dingen dus praktisch om de hoek ligt.

Kasteel de Vanenburg

De prachtige plafonds, de uitstraling van de kroonluchters, het kleine prieel in het parkje bijzonder mooi en dan sta ik op de plek waar ik 2 jaar geleden mijn vader gewoon gelukkig zag zijn aan een tafeltje kijkend naar spelende kinderen, op zijn gezicht de emoties en het verlangen naar zijn kleinkind en het gemis daarvan, vervolgens mooie verhalen uit verleden en heden van toen die dag…flitsend door mijn hoofd, ik haal adem en verzand in een fijn gesprek bij een meneer die kunst maakt (helaas geen naam) maar een bijzonder gesprek over zorgen voor en bijzondere momenten die het leven waardevol maken. Over de (ik verwacht die) strenge winter en elfstedentocht en de weissenzee…bizar dat dezelfde avond deze woorden weer mijn pad kruisen op een geheel andere plek en tijd.

Dan besluit ik binnen aan te schuiven bij de Butler die een uitleg gaf over de Etiquette en hoe het nu eigenlijk hoort. Bijzondere uitleg over hoe pak je een visitekaartje aan en wat zeg je wel en niet en hoe ga je om met mensen uit andere kringen zoals leden van het Koninklijk huis. Prachtige vragen van jong en oud beantwoord deze meneer van de enige butler school van Nederland zonder moeite. Ja het zal zijn job zijn maar als spreker op welk forum dan ook zou ik deze meneer uitnodigen want als iemand met passie spreekt en liefde voor een bijzonder vak is hij het wel. Samen met Carina Westerhof-Heideman van Siersmederij  J.  Westerhof uit Balkbrug, dronk ik een glas champagne met veel plezier en leuke gesprekken…echt Jan en en Carina maken zulke mooie beelden…verstillend klein of juist dat wat je ziel je raakt. Kunst zoals kunt hoort te zijn. Ik hoop jullie nog eens tegen te komen, mensen die mens zijn en hun droom waar maken.

Ik drink koffie en voor het eerst valt het me op die dag….enorm veel dames, enorm veel herrie dus duurt het even voor ik mijn rust heb gevonden en als ik naar het plafond kijk ….weet ik het hier …hier doe ik het voor…..mijn dag…in alles.

Kijk omhoog waar je ook bent…daar zitten de mooiste dingen

Kasteel de Vanenburg…ik kom er graag…de volgende keer blijf ik er slapen…:-) tot het volgende evenement 🙂

Share Button