Dankbaarheid ……

Vandaag kwam er een filmpje voorbij van Michael Pilarczyk, ja de schrijver van oa Dansen in de hemel.Het ging over dankbaar en waar jij dankbaar voor was de laatste jaren.

Dat zette me aan het denken..niet een beetje nee, mijn hersens draaiden ineens op volle toeren,  soms overkomt me dat en lijken woorden als uit het niets te komen en mijn handen dansen in een rap tempo over de toetsen. ( dankbaar voor de spellingscontrole en de carbonpapiertjes en gummetjes tot een ver verleden behoren…).

De afgelopen jaren ben ik dankbaar voor:

Dat ik, voor mijn ouders,  heb mogen en kunnen zorgen vanuit mijn hart,

Voor de vrienden die me altijd hebben gesteund,
De diepere vriendschappen met artsen die blijven bestaan,

Dat me om raad wordt gevraagd bij ingewikkelde levensvraagstukken, waar zij schijnbaar, geen woorden voor kunnen vinden,

Mijn schrijfwerk soms even een spontane actie vraagt, voor het schrijven van een speech of teksten op kaarten (nee ik ga er niet mijn werk van maken),

Voor elke week die bos bloemen zoals ik beloofd heb aan mijn ouders.

Het afgelopen jaar:

De eerste BBQ in jaren en het weekend bij  lieve chatvrienden in Friesland waar ik me meer dan welkom voelde 🙂 , de rit er naar toe voelde als een korte vakantie:-),

De intense gesprekken met lieve mensen ergens in den lande,
Vrienden ontmoeten in het land, nieuwe mensen leren kennen, de  feestjes, de etentjes daarna;

Het uren winkelen, de kapper waar ineens tijd geen issue meer was,
De meer dan fantastische ervaringen met ergens in de buurt van Berlijn, waaronder ook ene dag Berlijn, onvergetelijk weekend,

Dankbaar toch wel voor het feit dat één speciale meneer (toch een stukje in mijn hart) me vorig jaar attendeerde dat iets veranderen aan jezelf niet slecht is, maar dat je vooruit moet kijken …dat achterom kijken geen optie is.

Voor alle momenten bij de Ikea, alleen  met de lieve vriendin AvL, met veel humor, zinvolle gesprekken en we gaan nooit met lege handen naar huis :-).

Intens dankbaar voor het leven van dit moment …waarover ik voor een paar jaar geleden toch echt geen toekomst zag voor mezelf.

Van de duizend stukjes waaruit ik uiteen was gevallen, ( zo voelde ik me na 2 crematies in 3 weken)  nam ik er 500 mee naar de toekomst echter er zijn wat stukjes bijgeplakt. Liefde voor een x aantal mensen die in mijn hart zitten, om wie ze zijn, omdat ik net iets mocht en kon doen op een moment of omdat zij mij een kans gaven iets te ervaren en/of een angst te overwinnen.

Love you all…omdat nou ja gewoon ik ..ik ben…een handvol zeiden ze vroeger, gelukkig is er maar 1 en is het geen tweeling…:-)

Ik kan er om lachen, ouder wijzer…verstandiger ahumzzzz….lief het leven en heb het leven lief…

Zomaar één woord : Dankbaarheid …

Ik lief mensen en momenten die het leven mooier maken…jullie maken mijn leven tot een klein feestje..

Liefs E.

 

 

Share Button

Seafood….Mosselen

Genieten

Genieten is het woord, wat ik als kunst zie. Het zit in het woord en in jezelf om van alles zoveel mogelijk een geniet moment te maken.

Zo ook een gerecht wat ik jaren geleden al eens gegeten heb in Zeeland. Ik was daar in de herfst, samen met mijn ouders en een bevriend echtpaar van mijn ouders.  We zaten in een restaurantje en ik zag het op de kaart. Het idee van een schimmelkaas als saus over mosselen, het was een voorgerecht dus wat kon mij overkomen…Mij niks ik vond het meer dan lekker, de rest had zich aangepast naar mij, niet doen heb ik nog gezegd. Immers mosselen zijn al een ding en Roquefort kaas is een uitgesproken pittige kaas, waar je ook van moet houden. Lekker eigenwijs…dus had ik in no time alle bakjes en zei nieuwe voorgerechten :-).

Jaren geen tijd, nooit aan gedacht tot een paar weken geleden ik gekookte mosselen zag…ja ik…die elke viskraam op markten het liefst al rennend voorbij gaat. Maar dit keer triggerde het echt en vandaag, stond ik in de leukste Zuivelhoeve winkel die Nederland rijk is, gerund door 2 jonge dames in Amersfoort.

https://www.zuivelhoeve-amersfoort.nl/

(De Zuivelhoeve..evenzoveel herinneringen komen voorbij paardrijden in Hengelo….vlakbij de Zuivelhoeve 1 paard en een bouvier t was er goed in die tijd :-).

Zo zag ik een Roqeufortsaus die naar me knipoogde die precies voldeed voor de saus…Oh hoe je het maakt..

Vul een pan met heet water en zet dit op het fornhuis;

Een kleinere pan erin ( au bain marie) met de in stukjes gesneden Roquefort (schimmel kaas) , langzaam laten smelten tot een sausje ontstaat

Dan de gekookte mosselen (markt of plaatselijk vishandel ik neem ca. 150 gram voor 1 persoon) erbij en zacht omscheppen. Tot de mosselen warm zijn.

Let op niet laten koken dan is de smaak weg….

Erbij stokbrood en een fijne witte wijn , ik had een Lindemans Chardonnay/Viogier die ik nog in de koelkast had liggen.

À votre santé et bon appétit

 

Lekker eten…mosselen in Roquefortsaus

 

PS ik ben nogal een kaas liefhebster, dus ging ik met 2 stukken rosé kaas, 1 voor de avond en 1 stuk vacuüm verpakt naar huis 🙂

Top deze zuivelhoeve winkel aan de Langestraat in Amersfoort…en ik rij er gerust een half uur voor 🙂

 

liefs E.

Share Button