Dag huis….

webfind

 

Het huis wat ik 23 jaar geleden kocht, groot  genoeg om het te delen met mijn ouders. Fijne ruimtes, ik hoor mijn vader nog zeggen: “ ohh wat een fijne slaapkamer, een groot raam en uitzicht op de tuin als je de gordijnen open doet” , waarna hij vervolgens zacht zegt:” wat zou ik hier graag slapen”. Voor mijn gevoel heeft hij toen de kamer al ingericht met bed J.

De fijne hobby kamer annex logeerkamer, waar in het begin nog wel eens iemand heeft geslapen, de laatste jaren niet meer. Toch heeft mijn moeder op die kamer hele dagen en soms nachten legpuzzels gelegd.

Mijn domein de zolder, waar ik fijn heb geslapen, mijn schrijven heb ontdekt waar menig traan is  gelaten. Waar ik de laatste dingen de meest fantastische avonden heb gehad.

De meer dan fantastische woonkamer, met veel licht, uitzicht op een tuin die met liefde door mama en papa zijn aangelegd in de goede tijd,  een fijne keuken waar koken een hobby is geworden.

Een huis voor drie mensen erg fijn en voor mij alleen in alle opties, veel te groot.

Op 1/9 betreed ik nog voor de laatste keer het huis…nog één keer alle kamers door, met de nieuwe eigenaar. Nog 1  keer alle emoties doorlopen..nog 1 maal de deur dicht trekken. De notaris afhandeling, ik zie er tegenop als een berg. Ondanks het er tegen opzien, kan ik zeggen:

’t Waren 23 jaren waarvan het overgrote deel groot geluk was, groots en immens geluk.

Zoals ik vaak zeg:

“Zonder heden is er geen verleden en geen toekomst”.

Maar op 2/9 woon ik definitief in een fijn appartement wat al helemaal mijn plekje is.

Dankbaar voor wat geweest is, uitzien naar de toekomst…mijn toekomst..nieuwe momenten koesteren van een droom…

Zonder verleden is er geen heden en zonder heden is er geen toekomst..

Liefs E.

 

Share Button

Mensen die door je hoofd wandelen..

Vast een onherkenbaar iets of wellicht heel herkenbaar.

Kwam het door het filmpje van  en over Chris, http://inspire2live.org/patient-advocacy-2/patient-advocate-chris-kerkhof/

Chris werkte destijds bij hetzelfde bedrijf waar ik ook werkzaam was. Tijdens een uitstapje met het personeel en aanhang hadden we lol samen om bloemen. Prachtige bloemen, waarop Chris iets tegen zijn vrouw zei. Ik lachte, zo herkenbaar. Waarop Chris zei: “Jaja Erna zo gaat dat bij ons thuis”.

Jaren spraken we elkaar niet meer, andere bedrijven andere zaken. Tot dat ene verzoek om Chris te sponsoren bij Alpe’d Zus??

Langzaam las ik zijn verhaal, met zijn verhaal wat me enorm raakte, deed ik een berichtje op Facebook in zijn privémailbox. We voegden elkaar toe en sindsdien is Chris een van mijn motivators om niet op te geven maar om door te gaan. Chris top! Ik ben je er dankbaar voor. En nu..nu wandel je samen met mensen die het traject voor je door gingen door mijn hoofd.

Ik sta even stil bij mensen, die het niet gehaald hebben en jij de strijd van “geef nooit op” en het “vechten” tegen deze oneerlijke ziekte, die uiteindelijk de “winnaar” wordt…de sloper van levens, als een stille sluipschutter nadert hij neemt bezit van je ergens in je lichaam en roeit de gezondheid uit je. Bizar hoe één zin : Alpe d’HuZus …deze mensen moeiteloos naar boven haalt in me.

Eén van die mensen is Thea Plenter ook een oud collega. Zij schreef prachtige columns in Dagblad van het Noorden ..Plenter en Pepping, ze werd gevolgd, het interview met Jacques ‘d Ancona voor Radio/tv Noord staat in mijn geheugen gegrift, net als het boekje https://www.bol.com/nl/p/hupsake-van-the/1001004004699906/ heeft zijn plekje in mijn kast heeft naast het boek van Floortje Peneder , welke ik ooit kocht toen mijn broer heel erg ziek was jaren geleden geveld door eenzelfde insluiper in zijn lichaam. (mijn broer is er nog).

Ook mijn ouders hadden deze insluiper…ook zij lopen regelmatig nog door mijn hoofd…redelijke normaal is dat.

Ze wandelen de namen, ze buitelen wie eerst…

Nooit vergeten, door 1 zin, een woord of een muziekstuk..of gewoon omdat mijn hoofd aan ze denkt.

Chris en familie jullie heel veel sterkte en liefde voor nu en straks..

Chris…motivator die aanzette tot dit verhaal, omdat hij het leest..

Liefs E.

 

Share Button