Moederdag…

webfind

 

Vanmorgen werd ik wakker, het was echt heel vroeg, er gleed een traan over mijn gezicht. Vanmorgen, drong het werkelijk tot me door…Moederdag, de dag van bloemen, chocolade en uit eten.

Moederdag, het allerliefst zou ik vandaag onder willen duiken in een donkere kamer, met louter ik en tranen, tranen en ik, niemand willen zien. Na lang dralen, wat gedronken en toch nog even slapen. Diep en vast ben ik weer gaan slapen. Toen ik wakker werd was het 08.30 uur en dacht ik…wat zal ik doen. Doelloos wandelen door het huis, naar buiten kijkend, zo veel nog te doen, naar buiten kijkend drong het tot me door “maak een leuke dag, een fijne dag, maak deze moeilijke dag fijn”…Nou, afwassen ontbijten en gewoon de auto gepakt. De A6 op richting Amsterdam, bestemming onbekend.

Bij Diemen was de weg dicht, oh dan de A27 maar. Ik zie het wel. Richting Naarden, oh http://www.nijhofbaarn.nl/#/ is altijd goed en fijn. Dan zie ik dat het ontzettend druk is bij http://www.kasteelgroeneveld.nl/

Ik draai een rondje rotonde – dat deden we altijd als we iets gemist hadden of ons iets opviel he mam – auto geparkeerd. Wow dit was echt leuk. De https://www.nnfc.nl/agenda had een wandeling met prachtige honden en diverse bazen en bazinnen en kleine baasjes :-). Mens wat heb ik genoten van de “hoog-aaibaar uitziende honden”, die tot mijn verbazing ook zwart/wit waren. Weer iets geleerd deze dag. Ik geloof dat ik wel een uur heb staan genieten en praten. Heerlijk lekker buiten met dieren.

Er was ook een markt of fair. Geweldig, kleine kraampjes met o.a. http://www.chile-olijfolie.nl/winkel/ , het houtatelier uit Hilversum verder leuke kramen met eten, drinken, wijn, kazen en kleding oh en nu zal ik wel iets vergeten zijn, want ik strandde bij een leuk kraampje en ik ging dralen. Ik zocht de verkoper of verkoopster. Prachtig moment, zij keek me aan we kregen samen kippenvel, zij zag en hoorde en zo bijzonder. Zo intens, zo verwarmend.  Bijzondere dame ze zit in mijn hart, om wat ze me vertelde.

Zo doelloos was de dag niet, het was een fijne goede dag die ik heb afgesloten door nog een paar appartementen te bekijken.

Moederdag een bijzondere dag met een speciale lading

Het komt goed…

Liefs E.

.[bol_product_links block_id=”bol_5918a8dde7de9_selected-products” products=”9200000000033680,9200000000893658″ name=”Kasteel Groeneveld” sub_id=”Buitenplaats” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Share Button

Verhuizen

webfind

Na jaren van zorgen, me zorgen maken om de zorg, het 40 uur werken en dag en nacht zorgen voor mijn ouders, is het tijd om het roer drastisch om te gooien.

Eerst heb ik verwoede pogingen gedaan om de kamer te veranderen. Deels gelukt, deels ook  niet. Dit komt door alle herinneringen van 23 jaar die hier liggen, staan of hangen. Het is een super fijn huis, grote tuin en daarnaast een fijne rustige buurt en buren wat ook niet geheel onbelangrijk is.

Mijn huis, een tussenwoning met 2 slaapkamers, kastenkamer, grote zolder met daarboven nog een zolder en een grote onderhoudsvrije tuin op het zuiden,  zal vanaf ergens volgende week – de fotograaf moet nog komen ) te koop staan bij https://www.vanderlinden.nl/makelaar-lelystad/

De makelaar is prettig, oh nee Marc is prettig en ’t ging sneller dan ik gedacht had nadat de financiële adviseur Gerard van http://acda-ac.nl/ was geweest om alles even op een rij te zetten.  Ik gun iedereen een goede adviseur iemand die eerlijk is en die ook zegt “dat kan niet”.

Nooit gedacht dat ik zo snel kon beslissen, maar nu ben ik na tuinieren en de huishouding toe aan een move naar rust.

Dus ben ik op zoek naar een leuk, fijn appartement in Lelystad met balkon, 2 slaapkamers en balkon.  Mocht je dit lezen en wat weten mail gerust naar :  biebje55@gmail.com

Dit is een speciaal aangemaakt mail adres 🙂 en zal zodra het niet meer nodig is verwijderd worden.

webfind

Tijd om te lezen, te schrijven, te reizen.

Voor een nieuw lidmaatschap van de bibliotheek 🙂 waar ik altijd graag heb vertoefd.

Tijd voor het in kaart brengen van een boek.

Gewoon “me time” want daar ben ik het met iedereen over eens…’t zal tijd worden.

Liefs E.

Share Button

Rouwen

webfind

Rouwen en werk en doorleven….hoe ik het doe …geen idee de bubbel is minder. Ik beleef de wereld weer er vallen me weer dingen op, maar het gemis is er wel, immers 23 jaar samen een huis delen met je ouders is niet iets wat zomaar uit te gummen is. Dan praat ik voor het gemak even niet over wat je zoal deelt in die periode.

Nee met mijn levenslust is even niks mee, ik lach heb humor, praat wel en heel soms praat ik over. Ik merk dat het moeite kost om niet te praten over mam en pap of mijn vader en moeder…ik merk dat ik ze soms zo mis, zomaar op een avond of tijdens een muziekje. Het is zo kort en zo snel achterelkaar.

Rouw, geen idee Wikipedia zegt iets over missen van levenslust maar dat is het niet. Het is een leegte in je eigen comfortzone, die zo  pijn doet die uit het niets lijkt te komen, of misschien is het wel sinds het moment van het gaat slecht tot het moment van overlijden latent aanwezig geweest en stop ik het weg omdat er nou eenmaal heel erg veel rationeel gehandeld moest worden in een enorme korte tijd. Een periode waar weinig tijd was voor werkelijke emoties. De tranen ze waren er wel op sommige momenten..maar in deze dagen van herdenken en vieren, 4 en 5 mei, lijkt het of de emoties boven drijven. De liedjes, de stiltes, de programma’s, mijn ouders waren verbonden met de oorlog op zoveel vlakken, met zoveel momenten in en uit hun leven. Tranen ze zitten hoog, toch is het goed om stil te staan bij die tranen, want rouw is een traan en een lach. Rouw is voor een plekje zoeken in mijn hart waar emoties, liefde en tranen samenkomen in een bubbel van transparantie zodat ik altijd naar binnen kan kijken en kan zeggen…laat maar “het is goed zo”..

Het is goed zo,

Tot straks,

Hallo mam ik ben er

Hoi pap hoe is het..

Woorden, zinnen die ik niet meer kan zeggen maar de zaterdagen blijf ik vullen met fijne dingen. En weten jullie met mij komt het goed. Rouwen zit niet in kleding of tranen..Rouwen is een plek vinden daar waar het goed voelt.

Dag..mam en pap….voor altijd in mijn hart..

Tot laterssss

webfind

Share Button