Een dag Hoorn

Na een week van hectiek, ren en vliegwerk, vandaag een dagje over de dijk naar Hoorn.  ‘t Was super mooi weer dus vroeg wakker en eerst gedaan wat gedaan moest worden. Daarna lekker rustig naar Hoorn, als je al heel lang niet over de dijk bent geweest, dan ja is het veranderd en lijkt de wereld heel erg nieuw. De auto geparkeerd en rustig aan kijkend, genietend naar https://www.stumpel.nl/winkels/boekhandel-stumpel-hoorn-grote-noord

waar een signeersessie was van het boek VU Vietnam Uitgevlucht, geschreven door Ingrid Hageman-Veraart, schrijfster van :

VU, Valemeya

Wow en wat een pand en wat een winkel, een walhalla voor de ware lezers. Ik pleit , ondanks dat Bol.com het goed voor elkaar heeft, toch voor een winkel. Pak het boek, voel het, weeg het af, is het mijn boek? Zelf ga ik er van uit dat een boek jou vindt en niet jij het boek. Herkenbaar?

Zo benieuwd naar het boek van Minh Hien Vu, want wat weten wij nog van en over Vietnam? Ik  moet in ieder geval aardig graven en dan nog zijn het vooral de films die in me opkomen. Maar over alle vluchtelingen zijn die van Vietnam wellicht de meest weggestopte verhalen. Ik heb ze niet gehoord noch gelezen. Of het boek mooi is? Geen idee nog ik heb het vast en aarzel, zal ik beginnen of toch maar overdag? Want echt buiten dat het behoorlijk triggert zegt iets me dat het binnen zal komen, dat er verdrietige stukken in zitten. Dus ik ga het lezen en zal er daarna over bloggen. Want tja dat blijft mijn ding :-).

Al met al een fijne leuke dag en ik was bijna vergeten hoe fijn het is om zonder zorgen, zonder te denken aan “hoe gaat het met mijn ouders”, te winkelen en mezelf te kunnen zijn.

Share Button

Een nieuwe start ..alweer

Een nieuwe start, alweer.

Nu is het dus echt, met de relaxstoel die meeging naar mijn vaders nieuwe plekje, was het het huis leeg en leek het een beetje een gatenkaas met een ontploffing hier en daar. Immers je trekt kasten leeg of half leeg, je kamer is de jouwe allang niet meer. Maar jee dit kwam binnen zeg. Toen ik samen met de buurman de stoel weg had gebracht en mijn huis binnenstapte, echode de stilte me tegemoet. Ik ben op de bank gaan zitten en al starend in het niks kwamen tranen van verdriet en mix van ook boosheid. Boos op mezelf, wat had ik dan gedacht, wat had ik verwacht? dat ik alles zonder tranen kon doen? Dat ik ook ergens een mens ben, ik heb me zo groot gehouden, zo sterk, mag ik huilen dan ja en nee. Dus mezelf in de spiegel aangekeken en een warme douche genomen en daarna in de kleren en op naar de http://www.ikea.com/nl/nl/

Ik had al leuke lampen gezien dus op naar de Zweedse gehaktballen en en ja ik was fijn op tijd, in de vakantie van de kinderen (niet aan gedacht) maar wel voor de drukte uit.  Heerlijk even alleen met niemand mee, natuurlijk zijn er lieve vriendinnen – sorry meiden, maar het was echt metime- die graag met me meewilden. Maar mijn eerste eigen aankopen, dat is echt al zo lang geleden, moest ik echt zelf regelen, zonder dat iemand, wie dan ook, me van mijn pad af zou brengen.

Dwalend over de etage kwam ik tegen, eehttp://ernaschrijft.nl/wp-admin/post-new.phpn trolley met een wijnrek > niet meegenomen, kan nog, een bed zucht romantisch > niet meegenomen kan, nog.  Ja de lampen. Ze echt mooi, zwart of wit, zwart maar dat is mooi met het koperkleurige wat knap past bij de koloniale stijl meubelen. http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/90331374/

Goh het lijkt zo wel een reclametekst :-). Nee , ik me niet een moment alleen gevoeld, wel een soort van eenzaam maar dat zou iedereen zeggen is normaal, als je zoveel samen met je ouders hebt gedaan. Onderweg nog een http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/60275812/

meegenomen, dan kan er een kast met kookboeken weg.

Opruimen en opnieuw opbouwen. Heerlijk, mijn huis mijn thuis maken. Ik hou mijn vingers gekruist dat het lukt voor er nog meer dingen op stapel staan.

Mijn nieuwe start in huis is gelukt, langzaam maar het lukt.

Nu nog de wereld weer groter maken, dat is het meest lastige. Van het hoekje op de bank en de Veluwe op weg naar Nederland en ver daar buiten.

Liefs E.

Share Button