De mantelzorgtrein is gestopt…

Eigenlijk is het nog maar heel kort geleden dat alles minder ging, mijn vader meer klachten leek te krijgen van alles. Nu is hij in 2 weken 4 x opgenomen met de gele taxi met blauwe zwaailichten. Bij de laatste opname ging bij mij het licht uit en mocht mijn vader blijven. Tot wanneer?? tja daar moesten eerst mensen voor ingeschakeld worden. Sinds de laatste opname van mijn vader ben ik ziek, nou ziek…ingestort zeiden ze op de eerste hulp en ja als ik uitval hebben 2 zieke mensen een probleem en dan heb ik het nog niet eens over wat het met mezelf doet.

Enfin, mijn vader ligt op een éénpersoonskamer ivm een contactbacterie. Minder maar ook wel rustig, per dag zag ik hem inleveren aan energie en ik kon de vinger er niet opleggen. Uiteindelijk is er een besluit gevallen dat mijn vader naar een verzorgingstehuis gaat. Dat impliceert nu, pap in het ene huis en mam in een ander huis. Uit de brief van het CIZ blijkt tevens dat pap een snel stijgende psa waarde heeft. Tja en dan worden zaken verklaarbaar.

Dus as woensdag gaat mijn vader naar zijn nieuwe woonstek. Dat zal op mij nog best een impact zijn, mijn huis weer leger…maar ook wel een uitdaging, de kamer anders inrichten, het anders knus maken. Ach we komen er wel, 2017 het zou een leuk jaar worden. Tot nu toe lukt dat ten delen maar hé met het vertrek van mijn vader en de wetenschap dat de trein rustig dieselt er voor mijn beide ouders zorg is als het mis gaat, ik weer durf te plannen.

Gezellig bij vrienden op bezoek en het besef van tijd is weg, lunchen bij http://www.vierengelen.nl/

wat erg gezellig was. Zo gezellig dat we nu met vier dames gezellig uit eten gaan in Harderwijk :-). Verder leuke feestjes en ja mijn agenda raakt gevuld. Zorgen voor genoeg me time is daarin ook wel belangrijk.

Dus dag mantelzorgtrein….het blijft wel een trein maar met noodremmen en diverse uitgangen. Het voelt beter.

Liefs x

Share Button