Daten

Hoe vaak ik het niet hoor. Ik heb een date..heel vaak. Soms zijn de verhalen nadien leuk en enthousiast om daarna niks meer te horen en als je ernaar vraagt wordt het weggewuifd.

Daten…ik zoek in mijn hoofd naar die ene hoek, stoffig en duf ligt het daar het woord “Daten”. Daten via de chatsite of een datingsite. Jaren terug was een van de laatste dates. Of ik er nu weer aan zou beginnen? Geen idee ik ben er zeker op dit moment niet mee bezig, nou ja uit nieuwsgierigheid een keer gekeken op tinder gekeken om vervolgens de app gelijk weer te verwijderen.

Terug naar de hoek, jaren terug, een afspraak met een leuke man, zo had hij zichzelf omschreven, ongeveer 1.80 m en een lezer. Dus na enige gesprekken on line afgesproken bij het welbekende Miranda Paviljoen te Amsterdam. Hij zou buiten op me wachten. Blauwe jas en beige broek, 1.80 een blonde haardos. Nou ik keek rond maar zag niemand van ong. 1.80 m met dit kleding. Zucht, van de ene voet op de andere voet. Ja hoor daar kwam iemand aan die voldeed aan de beschrijving van de kleding. Ja de kleding klopte..de rest? Ok de jas/ kort jack was vaalblauw en de broek was grijs. Zo grijs als oude mannenbroeken, je kent ze wel. De duizend in een dozijn broek en dito jasje. Zijn blonde haardos was dus en duidelijk peper/zout en nooit blond geweest, om nog maar te zwijgen over 1.80m..1.65m kwam meer in de buurt. Afijn toch leuke chatgesprekken, dus die koffie kan altijd. Binnen waren er tig tafeltjes maar nee lekker veilig in de hoek. Toen ik ook nog contact kreeg met de naaste buren met kleine kinderen die enthousiast iets kwamen laten zien was het lastig en vervelend. Kinderen waren lastig, vervelend en hoorden niet in een restaurant thuis. What the…verbaasd keek ik hem aan, was dit echt de chatter waarmee ik gepraat had???? Twijfel maar ja hoor praten tot iemand de bestelling op nam. Ik hoorde mezelf zeggen; “voor mij een cappuccino graag”, hij nam een koffie. Gelijk erachteraan werd me duidelijk gemaakt dat mijn cappuccino dure koffie was en of ik altijd parels droeg want dan was ik een dure dame. Nou ja, gelijk aangegeven dat ik prima in staat was om mijn eigen koffie te betalen, dus nog even naar de toilet, met mij op liep een moeizaam lopende oudere dame. Toen ik mezelf in de spiegel zag en mijn blik haar blik ving..lacht ik en gelijktijdig spraken we uit : Die date…dat wordt niks..Geweldig die dame. Met een knipoog bracht ik haar terug naar haar tafel en kreeg commentaar. Dat commentaar heb ik teruggekaatst: “Leer jij maar eerlijk zijn over uiterlijk wat je wilt en wenst, wellicht kom je dan aan een vriendin”. Nooit spijt gehad van dat moment. Stoffig lag het in de hoek, afgestoft en weggegooid in een leuke anekdote uit mijn dating verleden. Nee meer ga ik niet vertellen, noch wat ik zou zoeken. Immers de tijd heeft uitgewezen dat als paden elkaar niet kruizen  een liefde niet bij je hoort.

Nee ik zit er niet mee, maar iemand om gewoon zonder fratsen mee uit eten te gaan, een bioscoopje te doen oid ja dat zou welkom zijn. Liefde ..liefhebben is een andere dimensie een andere weg, een andere uitdaging.

Mensen die me kennen weten wat ik bedoel. Zonder woorden iets met danszen en pippi :-).

cute-wink-smiley

[bol_product_links block_id=”bol_5818e9b92b970_selected-products” products=”1001004011049881,9200000051781002,9200000026461908″ name=”daten” sub_id=”afspreken” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Share Button