Wat zie je er goed uit

Ja gewoon even een zin die je vaak hoort als je wat voller bent in je uiterlijk, daarmee bedoel ik dat je dan niet zo snel tekent in je gezicht, als  het niet zo lekker met je gaat.

Toevallig kwam het ter sprake met een bezoekster vandaag. Ziek maar de algemene opmerking was dat ze er “blozend en goed uit zag” en het dus ook goed met haar ging.

Een item wat mij mijn hele leven achtervolgd. Wat door iedere kenner van zaken onderkend zal worden. Niet alles wat je ziet is waar. De gevleugelde zin is dan ook: “Die lacht altijd dus gaat het goed”.

Hoe vaak kun je zien dat het goed gaat met iemand aan de buitenkant, hoeveel kan een mens acteren of ben jij je bewust van wat jij wilt zien bij de ander?

Immers op de vraag : “Hoe is het met je”, zullen we allemaal antwoorden: “t Gaat goed hoor” om vervolgens te zien dat de ander opgelucht adem haalt. Opgelucht, want hoe reageer je op een ander antwoord? Tja dat is aan de veerkracht en de moed die je op kunt brengen om  dan te luisteren.

Niet alles is zichtbaar bij een ander en hoe goed denk je een ander te kennen? Kun je dus bij iedereen aflezen hoe het gaat omdat deze “geen wallen heeft onder de ogen”, geen kilo’s afvalt of er gewoon vrolijk uit ziet.  Nee dus want geen mens is gelijk en hoeveel tijd neem je om iemand te lezen of te leren kennen??

Tussen en goed uit zien en je goed voelen zit een wereld van verschil.  Dat is in de psychologie al zo vaak uitgediept en toch laten mensen zich nog steeds misleiden.

[bol_product_links block_id=”bol_57e591a839f31_selected-products” products=”9200000024508813,9200000014681089″ name=”Psychologie” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Share Button

De auto..

Al jaren rij ik auto met veel plezier, tenminste in de regel dan. Waar eerder de auto mijn vervoer was naar leuke uitjes, mijn favoriete vakantiebestemming Frankrijk of naar een leuke vriend c.q.. vriendin.

Tegenwoordig is mijn auto de vriend van mijn leven. Ik ben in no time waar ik zijn moet, werk, zorginstelling waar mijn moeder woont of gewoon boodschappen doen.

7 Jaar was hij mijn vriend, de http://www.peugeot.nl/showroom/partner/mpv nu is dit wel de meest nieuwe uitvoering maar toch, best een grote auto met veel ruimte en een hoge instap. Deze auto was makkelijk voor mijn moeder en haar rolstoel, alles paste erin. Echter nu het meegaan van haar geen optie meer is, ik durf en kan de verantwoording niet meer aan, werd de auto te groot en tja heel eerlijk,  de auto stond 40 per week op de parkeer plaats van mijn werk. Dan wordt een auto al snel groot met veel loze ruimte waar je uiteindelijk niets mee doet.

Dus al weken was ik aan het surfen en kijken naar iets anders. Ja maar wat? Een Fiat Panda, leuk dus offerte opgevraagd. Viel niets tegen, totdat ook dat naar de achtergrond verdween. Ongeveer 2 weken geleden op een terras, zei mijn vader zomaar ineens, zullen we een andere auto gaan kijken want deze wordt nu wel heel groot. Dus ja kunnen we doen. Fiat of Ford of Peugeot?? Oh dan maar Ford. Dus wij samen gezellig geheel onverwacht naar de Ford dealer   http://www.schurer-kamphuis.nl/

Rondje gelopen even spieken wat er allemaal stond. Gaan we voor 2e hands of nieuw. Moeilijk hoor, echter de verkoper gaf uitkomst door koffie aan te bieden en of hij kon helpen.

**Tjonge wat een verschil met de snelle jongens van Peugeot die in het voorbij lopen opmerkten: “U had een vraag?” om vervolgens door te lopen. Ja jongens ik had! een vraag**.

Maar om terug te komen bij  de Ford,  uitgelegd wat ik wilde en kwamen we samen met mijn vader uit op een prachtige Ford Ka. Kleiner, compacter en toch alles erop en eraan. Gekeken, gezeten, nadenken, foto gemaakt voor de kleur en ja dit moeten we maar doen. Dus nog dezelfde tijd een knoop doorgehakt.

Inmiddels rij ik alweer een week in mijn Mr. Blauw en bevalt het super.

[bol_product_links block_id=”bol_57d1bea619d40_selected-products” products=”9200000049720241″ name=”Auto” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

 

Share Button

De nieuwe fiets

Dit is het beeld wat in me opkwam bij het zien van de fiets die ik mooi vind. Gewoon even kijken naar een nieuwe fiets bij  http://enjoy-online.nl, eigenlijk was dat het doel. Immers mijn schuur stond vol met “oude” fietsen. De fiets van mijn moeder is naar een leuke mevrouw gegaan, de fiets van mijn vader naar een ander lief mens om te gebruiken op de camping. De dames blij en ik blij met de ruimte in de schuur. Restte me nog mijn fiets in te ruilen op een nieuwe fiets.

Op het internet had ik al rondgekeken en uiteindelijk rondlopend in de winkel en zoekend naar de bekende klik, ja dat heb ik dus met alles, als het niet klikt koop ik niks. En ja hoor daar stond “de fiets”.  Gewoon een fiets, niks elektrisch enz. Een fiets is om te fietsen.

Een prachtige zwart doffe fiets van Giant met 3 versnellingen. Ik zag, keek en was verkocht. Dus nog diezelfde avond mijn oude fiets (dat was zwaarder dan ik dacht), in de auto getild, klep dicht en samen met mijn vader terug naar de winkel. Fiets eruit en even wachten op de verkoopster.

Nu is wachten in de winkel van Enjoy geen straf hoor. Er staat veel en eerlijk is eerlijk, hoe vaak bezoek je een fietsenwinkel en/of koop je een nieuwe fiets. Natuurlijk zijn er de sportieve types die telkens een nieuwe uitvoering moeten of willen hebben. Daarnaast hebben ze ook naast heel veel accessoires “koffie en thee”.

Fietsen brengt me bij onderstaand liedje. Het maakt me blij.

https://youtu.be/eHQG6-DojVwhttp://

Maar ik, ik heb een fiets voor de leuke tochtjes, niet te ver, niet overdrijven gewoon fietsen om de wind door je haren te voelen, de vrijheid weer te ervaren die een fiets bied.

Inmiddels fiets ik regelmatig en met heel veel plezier.

[bol_product_links block_id=”bol_57cc58f01cac1_selected-products” products=”9200000053531013″ name=”Fietsen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Share Button