Postcrossing

 

Het is zo eenvoudig, kaarten sturen en ontvangen van over de hele wereld. Je maakt een profiel aan op de site van postcrossing.com, daarna volgt er een deel van je adres gegevens en de profieltekst en vooral welke kaarten of je houdt of al dan niet verzamelt om de kaarten of de postzegels. Want werkelijk in beide is een uitgebreide markt te vinden op het grote www 🙂 iets wat mij altijd vrolijk stemt. Vaak stuur ik leuke kaarten van de Veluwe, fietsen met bloemen of prachtige kaarten van de wereldwinkel of zoals je soms zomaar plaatjes tegen komt in kleine winkeltjes, brocante winkels en gewoon de boekenwinkel.

Zelf ben ik een fan van de volgende sites die uitgelezen collecties hebben:

http://www.hipenstipkaarten.nl

http://www.denieuweboekerij.nl/kaarten

http://www.alternote.nl/wenskaarten

Verder zijn er legio winkels te vinden met eenvoudige webshops tot hele ingewikkelde in Rusland met de meest prachtige kaarten.

Voor postzegels tja dat lijkt makkelijk, gewoon Willem erop en klaar, echter postcrossing is uitdagend en gezellige zegels zijn dan ook in andere landen iets om naar uit te kijken.

Ik bestel dan ook online bij -zie onderstaande link- zeker als je vermeld dat je zo voor postcrossing gebruikt fantastische zegels.

http://www.postzegelsmetkorting.nl

Het is iedere keer weer een verrassing of er kaarten komen en of de kaart die jij hebt geschreven geregistreerd worden. Niet alleen ik geniet van post, zo ook mijn huisgenoten en  niet in de laatste plaats de postbode.

Via Facebook kwam ik ook terecht bij de Nederlandse tak van postcrossers. Wat me opvalt is dat de lieve mensen veel kaarten sturen aan de zg. oproepjes voor zieke kinderen, ouderen of naar gewoon iemand die het nodig heeft. Zelf heb ik ondervonden dat het je goed doet dat er mensen aan je denken op welke wijze dan ook.

Dank jullie wel lieve mede postcrossers voor alle liefde die jullie nu, daar en over de wereld geven.

Postcrossen verbind mensen door kaarten. De kaarten vertellen hun verhaal. De handschriften en verhaaltjes die van de ander.

Ze maken me blij en gelukkig en ja soms zit het in een kaart met een lieve tekst.

Liefs E.

[bol_product_links block_id=”bol_57630ac9caf8f_selected-products” products=”9200000021843286,9200000047956467″ name=”post en zegels” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Share Button