De sleutelhanger…

pica by me MK

Nadat de sleutelhanger met de tekst “Believe in yourself” welke ik vlak na het overlijden van mijn ouders kocht in een superleuk winkeltje in Norg het had begeven, zocht al die tijd naar iets anders om aan mijn bos sleutels te hangen. Zoeken, ik doe het nooit want de leukste dingen kom ik tegen tijdens wat ik noem “doelloos winkelen”. Geen pad, geen route soms weet ik bij het ontbijt op zaterdag niet welke plaats ik zal doen. Meestal laat ik dus mijn Mr.Red bepalen samen met de meldingen op de radio :-). Is er ergens een file cq. ongeluk ga ik weg van de snelweg, rechts of links en draai de leuke binnendoor wegen op. Zo ook afgelopen zaterdag, mijn nicht was jarig en tja leuke cadeaus kun je beter wegbrengen dan opsturen per post :-).

Nu ben ik altijd een vroeg mens in mijn vrije tijd, dat uitslapen is nog steeds een dingetje. Mijn lichaam functioneert ook beter bij vroeg opstaan. Dus lekker op tijd weg. Bij de afslag Bovenkerk de afslag en richting Aalsmeer gereden. De stad waar ik ooit woonde samen met iemand. Bizar weinig veranderd dus even gekeken en door via Hoofddorp naar Hillegom. Oh ja er zit in Hillegom een fantastische kaaswinkel, dus voor ik de auto geparkeerd had zag ik een ander winkeltje wat mijn aandacht trok http://www.kadoshophillegom.nl serieus daar moest ik eerst naar toe, of ik nu al andere winkels zag, deze winkel triggerde in alles, gewoon alleen al de buitenkant. Binnen werd ik stil, een leuke dame vroeg “Kan ik je helpen…” en ik hoor mezelf zeggen: “als het mag wil ik graag rondkijken..”. Ja hoor dat mag. Ik zie zoveel leuke mooie dingen dat ik er warm van wordt. Ik voel de goede sfeer die omarmt als een warme deken, ik zie een hart en krijg kippenvel, meenemen dus. Dan is er een molentje met armbandjes en wow sleutelhangers. Ik pak er 1 en lees de tekst op het kaartje “Luister naar je hart en je zult de sleutel naar succes vinden”. Mooi ook de hangertjes een sleuteltje en levensboom passen wel bij me. Ik neem het mee samen met een lief kaartje voor een collega die het wel even kan gebruiken. Vervolgens krijg ik nog een waanzinnig leuk gesprek met Linda 🙂 dank dank voor de mooie woorden, ik kom graag nog een keer terug.

Dan naar de kaaswinkel http://www.boterkaasenolijven.nl woei het is er druk. Ik ben de eerst volgende en de winkel is vol. Er wordt achter de counter overlegd en ja er werd netjes gevraagd “het is nog steeds corona en er mogen maar een x aantal mensen in de winkel zijn” of mensen buiten willen wachten – gelukkig is het droog- maar idd men wachtte netjes buiten. Dan ben ik aan de beurt en besluit tot een stukje geitenkaas met truffel 🙂 lekker hoor maar open niet de koelkast 😉 het riekt nogal en daar moet je wel tegen kunnen.

Dan op naar mijn nicht voor wie ik een leuk pakket met cadeaus heb samengesteld. Ik verplaats me graag in mensen en zoek dan de bijpassende dingen die op mijn pad van “doelloos winkelen” komen. Het staat vol met bloemen en dus blij dat ik iets anders heb bedacht.

🙂 kado foto 23/8/2020 pica by MK

Fijne gesprekken volgen met achternichtjes en mijn nicht 🙂 altijd fijn om er even te zijn.

Na een leuke middag met nog even boodschappen doen samen 🙂 een stuk overheerlijke monchou taart vertrek en rij terug naar huis. Nederland is een postzegel je bent in no time ergens als je maar geniet van de heen en terug weg.

‘s Avonds kijk ik heerlijk de film A star is born. Prachtige muziek ook naast fantastische hoofdrolspelers. Mocht je hem nog niet hebben gezien…kijken dus. Kaasje, wijn en vooral de telefoon uit.

Ik heb mijn hart iets genegeerd geloof ik…:-) en teveel energie gestoken in ja wat…zoveel doe je niet met Covid19 het spontane is/was even zoek maar ik heb het terug gevonden.

Liefs E.

Ps Voor een goed gesprek, een goede film, koffie en/of een fijn glas wijn ben ik altijd in.

Share Button

De film….

Ik ga graag naar de film of moet ik zeggen dat ik graag in de fijne stoel zit van een bioscoop 😉 tja het werkt alle kanten op. Qua bioscoop heb ik wel voorkeuren, er zit er één op wandelafstand van mijn woning in Lelystad.

Helaas is dit niet de meest gezellige voor een leuke avond uit met eten vooraf, dus stapte ik afgelopen vrijdag in de auto om naar Harderwijk te rijden. Ik ging samen met een vriendin naar de film der films en vooraf uit eten. Harderwijk heeft eigenlijk alles, restaurants veel keuze, fijne parkeerplaatsen en een bioscoop met uitstraling.

We hadden besloten voor een Italiaans restaurant te gaan. Dus na de koffie bij haar en haar man geland bij:

https://www.caralis.nl/

Iets drinken ja graag, de rosé besteld, goede keuze :-). Daarna een voorgerecht herdersbrood van Sardinië een aanrader en een Pizza. Genoten van fijne gesprekken, nog een kop koffie na. Vertrokken we door de regen naar de auto om onze weg te vervolgen naar de bioscoop :

https://www.kokcinemaxx.nl/

Mijn vriendin had gereserveerd voor de film:

you tube trailer

Nu heb ik niet zo veel met deze muziek, noch de zanger of groep. Maar eenmaal zittend…als de film begint….pakt hij je vast en neemt je mee naar het verleden in alles. Freddy Mercury, hoe kun je een acteur vinden die op hem lijkt …not…maar de acteur Rami Malek, die hem neerzet is uniek in zijn soort. Inhoudelijk ga ik niet uitweiden over de film. Maar deze grandiose acteur, kan met zijn houding en ogen en uitdrukking de emoties van een legende weergeven en dat is voor mij wat telt. Hoe moeilijk is het om ” eenzaam of alleen” te acteren in emoties. Dat weet eenieder die toneel lessen of acteerlessen hebben gevolgd. Moeilijk dus…zonder woorden iets neerzetten want zijn wij allemaal niet gewend aan veel woorden??

Terug naar de film, Geweldig genoten van muziek de manier van denken van weergeven. Petje af voor allen die deze film gestalte hebben gegeven.

Dan is er pauze, we halen het plankje met hapjes en nog 2 drankjes op. De film begint weer en wij knabbelen op worstjes en kaas zonder een dipje en als we dan een nootje pakken…ik verslik me bijna en laat het staan…ouder dan oud jammer van het idee en snaaien. De film pakt je en maakt emoties los bij iedereen in de zaal…dan is er het beroemde Live Aid concert en dreunt de muziek en de mensenmassa van Wembley je hart binnen…..Die Bob Geldof had het toentertijd goed gezien. Vol overvol en een goede sfeer…Het optreden van Queen bijzonder.

Als de film is afgelopen blijft iedereen zitten tot de aftiteling op is het licht aangaat….wij zijn de laatsten die nog wat drinken aan de bar.

Het was een geslaagde avond…thanxs for it…

Freddy Mercury, een leven wat beslist niet over rozen is gegaan….maar dank je wel voor alle muziek die ik dankzij deze film ben gaan waarderen.

https://www.youtube.com/watch?v=ktYlzVYQbwY

May your music touch many hearts and live forever…..rip

Share Button

Netflix

webfind

Na de moeilijke periode ontstond een periode van rouw, alleen willen zijn, rust vinden in onrust. Hoe doe je dat als single, werkend en toch niet de stilte en rust kunnen vinden.

Ik hoorde van iemand over Netflix, opgezocht maar werd niet echt wijzer. Tot iemand zei, joh je kijkt de gratis maand en dan zie je verder. Ok dacht ik, waarom niet…Oh dat was echt een goede keuze.    Die eerste maand heb ik echt gevuld met werken, opruimen en verzanden in oude films, series die ik niet gezien had en verslingerd aan series over koningen en koninginnen…

http://www.imdb.com/title/tt2710394/

http://www.imdb.com/title/tt1051220/?ref_=nv_sr_1

https://www.mijnserie.nl/outlander/

Om er maar even een paar te noemen om te verzanden in een andere wereld, pizza nemen en verder kijken om in de weekenden te ontdekken dat het echt midden in de nacht is en dat na jaren van rennen, vliegen, vallen opstaan en doorgaan. Het gaf en geeft rust, nog steeds als er onrust is kijk ik een serie om mijn rustpunt weer te vinden.

En toch is er in alle rust nu nog onrust, ondanks Netflix wat bijna bios waardig is, immers ik ben 7 jaar kwijt in alles. De vrijdagavond is een ding een lastig ding. Iets wat ik niet kan handelen, waarvan ik denk de hele week gaat goed..dus waarom de vrijdagavond dan niet. Het antwoord is simpel, als ik op vrijdag thuis kwam van mijn werk was papa er met cola en iets lekkers. Altijd plannen makend, wat gaan we morgen doen??? Koffie op de Veluwe, lekker eten halen bij de slager.  Nu is de vrijdagavond een gapend gat lijkt wel, dus ben ik vaak bij de Ikea mensen kijken, even slenteren…of ik ga naar de plek die van mij is..dromend denkend, nadenkend emoties te over of emotieloos, altijd verstillend tot er ergens iets stoort. Dat “iets”is mijn innerlijke stem, 15 minuten schatje mag je dit doen, niet langer..niet gezond, je moet door, jou leven begint pas. Ik ontspan recht mijn schouders en kijk omhoog..dank duizend maal dank…en ik ga met de auto naar huis.

Morgen is het weer vrijdag, mijn goede voornemen is om de vrijdagavond niet meer te vluchten maar te gaan Netflixen het begin van een gezonde vrijdagavond relatie met me and myself.

‘t Gaat goed..ik en Netflix …en hulp van lieve vrienden en vriendinnen.

‘t Komt goed, ik heb de tijd nodig om voor alles een plek te vinden. In mijn hart en hoofd en vooral in mezelf zodat “samen zijn goed voelt” elk moment van de dag van het moment.

Liefs E.

 

 

 

 

Share Button

Kerst enzo

Kerst, een periode van samenzijn en gezelligheid. Alleen deze zin al brengt mij terug naar de tijd dat we als familie gezellig voor de buis zaten, films kijkend die met kerst toch echt super waren. Erbij een zak chips en limonade, heel soms hadden we 7-up en dan iets limonade erin, feest was dat. En dan films, tja we woonden in het Oosten van het land, dus hadden we toen al, Nederland 1 en 2 en Duitsland 1 en 2 en als het helder was nog een Duitse zenden afwisselend NDR of WDR. Dat lag ook wel eens aan de antenne op het dak.

De films die we keken waren super en mooi. Ook voor nu staan deze garant voor fijne uurtjes. Er is echter één ding bij mij veranderd. Ik kijk alleen, want mijn vader van 88 houdt niet van deze films en mijn moeder woont sinds begin dit jaar in een bejaardentehuis.  Verder is veranderd, ik drink een fijne wijn en heb toastjes of stokbrood met Franse kaasjes. Zo is mijn kerstgevoel prima al zal er hier en daar best een traantje over mijn wang glijden.

Toch een terugblik omdat dit mij een minder “alleen gevoel” geeft. Raar is dat wat emoties met je kunnen doen.

Mijn favo films voor de kerst op een rijtje:

White Christmas, prachtige opnames, mooie liedjes een echt Kerst gevoel:

https://youtu.be/7S-IidmcSN8

Sissi een film over de Koningin van Oostenrijk en Keizerin van Hongarije. Prachtig gefilmd door Ernst Marischka. Hoe vaak ik die gezien heb?? Geen idee maar het is en blijft een parel onder de films:

https://youtu.be/fx1KzRpvMe4

Drei hasselnusse für Aschenbrödel. Ik geloof dat Duitsland deze slechts 😉 een paar maal uitzend. Geen idee meer hoe vaak maar meer dan 20x wat iets zegt over de film. Een van oorsprong Tsjechisce film helaas nagesynchroniseerd- een maal heb ik hem gezien en gehoord in de originele versie en die is zo mooi- zucht. Sommige dingen komen niet terug.

Little Women en dan wel die uit 1949. Prachtig mooie beelden en fijn geacteerd door top acteurs uit die tijd.

https://youtu.be/Rs_DnwmfClg

Heidi…ja ze kunnen er duizenden verfilmen maar de film waarin Gustav Knuth, Opa auf’m berg speelt is de voor altijd mooiste uitvoering. Meer over deze memorabele acteur https://de.wikipedia.org/wiki/Gustav_Knuth

https://youtu.be/Q0QuN79My0c

En natuurlijk de mooiste film ooit gemaakt. Ik hou van deze film om zijn kleuren en de kloosteropnames. Julie Andrews maar haar fantastische stem, Christopher Plummer in een pracht rol.

Oh ik hoor jullie denken is er iets van nu?? Ik ga even graven want echt er zijn zoveel mooie films die ik zou willen delen. Waarover ik een boek zou kunnen schrijven 🙂

Maar ook zo een film die ik op alle momenten wel kan kijken is :

https://youtu.be/o80L9U4N8po

 

Share Button

Testament of Youth- film

 

Samen met mijn vader keek ik deze film. Een film die ons in luttele seconden pakte en terugbracht naar Verdun en de enorme stiltes aan de Somme, waar zoveel mensen, zo jong hun leven lieten in een oorlog die zo erg moet zijn geweest.

De film Testament of Youth. Het verhaal naar de biografie van Vera Brittain,

https://en.wikipedia.org/wiki/Vera_Brittain

begint jaar voor de oorlog met de strijd dat Vera naar de prestegieuze Sommerville school wil. Haar broer en zijn vrienden studeren er aan Oxford.

Natuurlijk is er liefde en vriendschap op weg naar Feminisme en Pacifisme. Als de oorlog uitbreekt, vertrekken de jongens naar het front. De film laat vele beelden zien, van prachtige beelden van onbezorgdheid tot aan de loopgraven en de gevolgen van het Mosterdgas. Van weelde op de Summerville school te Oxford naar de harde wereld van verpleegster aan het front.

Wat mooi is in de film, dat vriendschappen blijven er gedicht werd. Onderstaand gedicht is van de vriend van Vera, met wie ze zou trouwen maar welke helaas het leven liet tijdens de loopgravenoorlog.  Violets is van Roland Leighton.

https://en.wikipedia.org/wiki/Roland_Leighton.

Dit maakte in de film op dat moment een onuitwisbare indruk.

“Violets from Plug Street wood,
Sweet, I send you from oversea.
(It is strange they should be blue,
Blue, when his soaked blood was red,
For they grew around his head:
It is strange they should be blue.)
Violets from Plug Street Wood,
Think what they have meant to me—
Life and hope and love and you.
(And you did not see them grow,
where his mangled body lay,
Hiding horror from the day;
Sweetest it was better so)
Violets from oversea,
To your dear, far, forgetting land,
These I send in memory,
Knowing you will understand”

viootljes

Verder is de rolverdeling van zowel hoofdrolspelers als allen die mee hebben gewerkt aan deze film meer dan top.

Het gedicht Violets, Verdun en de Somme laten me niet los.

Gigantisch, groot, stil, verstillend.
Gigantisch, groot, stil, verstillend.

Ik ben er geweest, jaren terug.. Verdun en naar de Somme. Daar waar voetstappen over elkaar staan. Waar tastbaar is wat er gebeurd is. Waar je intense stiltes voelt, vogeltjes die fluiten, de witte kruizen en de grauwe grijze stenen van de Duitse begraafplaatsen. Ze waren allemaal zo jong en aan het begin van een carrière op welke wijze dan ook. Prachtige mensen met idealen, wensen en ouders, broers en zussen.

Soms maakt het leven dat je zo terug bent op een plek ergens op de wereld. Dat deed de film met mijn vader en mij. En toch keken we elkaar aan bij het einde en zeiden gelijktijdig: “Man, man wat is dit mooi gefilmd en vertaald naar een film”.

Liefs E.

 

Share Button

Online shoppen

online

Het blijft vreemd, maar sinds de “online winkels” bestaan betrap ik mezelf erop dat ik steeds meer surf op het grote www om bijvoorbeeld dvd’s te zoeken. De markt geeft aan dat het hard gaat, maar wees eerlijk, wie kan er nog op tegen de giganten als bol.com of de mediamarkt. Om maar te zwijgen over de thuiswinkelshops die vroeger hele dikke catalogi op de deurmat lieten ploffen. Iedereen altijd blij met de nieuwe mode en snufjes.

Persoonlijk ben ik weg van https://www.bol.com

Hier heb ik inmiddels al zoveel besteld, dat het zelfs mij verwonderd.

Mijn eerste bestelling was:

Oorlogsfilm, frans verzet
Oorlogsfilm, frans verzet

Vele films volgden tot die ene mooie serie mijn hart veroverde:

Autralië, zussen, dochters, paarden, serie
Autralië, zussen, dochters, paarden, serie

Een serie die ik inmiddels al  keer gezien heb, niet in de laatste plaats door mijn moeder die van alle delen heeft genoten en toch steeds maar weer nieuwe dingen zag.  Een serie vol van paarden, de Australische outback en Drovers Run.  Prachtige acteurs en actrices en hun vele stand ins voor het paardrijden, de helikoptervluchten en de snelle motorritten.

Naast al deze heb ik ook de nodige boeken besteld. En nu ik een tablet heb, ook maar e-books. Zeker voor de wat dikkere boeken zoals de boeken van Leila Meachamp en soms een fijn boek wat doet denken aan mijn laatste vakantie : De zussen van Versailles.

De zussen van Versailles

Een boek waar ik in ga beginnen. Heerlijk lezen of het paleis wat ik toen heb bezocht. Heerlijke geschiedenis met een vleug romantiek.

Mijn weekend wordt goed. Het is al fijn begonnen 🙂

Liefs E.

Share Button