Een dag Wassenaar…

Afgelopen zaterdag signeerde André Buurman samen met Cees Ligthart zijn boeken bij de Bruna in Wassenaar.

Nu weet iedereen – hmzzz mijn kennissen en vrienden dan 😉 – dat ik op zaterdag altijd iets doe buiten de stad waar ik woon. Mijn kostbare me time die me doet genieten van het moment dat ik wegrij en ontspannen met Mr. Red (mijn auto), you name it and it belongs to you 🙂 de weg de polder uit opdraai. Zo ook deze mooie zaterdag, al dagen had ik me verheugd op een ontmoeting met de schrijver van het boek “Terug naar Arras” waar ik met plezier een recensie voor schreef.

’t Was heerlijk weer, dus auto geparkeerd, echt neem een straat rechts en je kunt uren staan, daarnaast heeft Wassenaar een parkeergarage waar je volgens mij 2 uur kunt staan en van daar uit de stad in kunt lopen. In de stad, ik was er een keer eerder jaren terug, veel mooie winkels met allure en de winkels zoals je die in alle steden wel vind. Genoten van een kop koffie mensen kijkend, druk of rustig wandelend op weg naar wat hen weer bezig hield op dat moment. Dan graven in mijn geheugen, de Bruna winkel …waar was ie ook alweer? Oh ja bij het pleintje aan t einde van de straat met winkels was nog een winkelstraat. Oh, bij het de hoek omgaan een meer dan fantastische wijnwinkel tegen komen, zo een waar je blij van wordt, https://www.jouwwijnvriend.nl/

Rustig een rondje gelopen, fantastische wijnen en alle rust om te kijken, heren ik kom nog een keer terug en zet mijn auto dan dichterbij :-).

Dan zie ik de Bruna, ik loop naar binnen en ja hoor er is iemand die het boek koopt dus neus ik eerst even of een boek mij nog vind 🙂 dat is de manier die voor mij werkt. Niks anders dan de krant van zaterdag die riep..neem me nu mee :-).

Ik loop naar de heren toe en stel me voor, als mijn naam valt licht het gezicht van AndrĂ© zichtbaar op, dit had hij niet zien aankomen ondanks dat ik op facebook wel gemeld had dat ik het zou proberen. Een leuk gesprek volgde met Meneer Cees, het boek “De verschoppeling” gaat over hem en is ook door AndrĂ© Buurman geschreven. Bijzonder is wel dat we alledrie de liefde voor paarden delen. Bizar hoe paarden dit keer mijn pad kruisen, ik de wereld van hobby, buitenrijden en de beide heren Duindigt liefhebbers, kan niet anders met deze drafbaan in hun “bijna achtertuin”.

Ter plekke besluit ik het boek Terug naar Arras nogmaals te kopen en werd het gesigneerd met een ongelooflijk lieve tekst erin. Mijn andere boek schuif ik door naar een vriendin. Dan zeg ik tegen Meneer Cees ik koop het boek maar dan wel gesigneerd door u. Hij lacht zegt, ik ben niet zo een schrijver, ik glimlach en kijk nog eens en zeg u kunt het best, dan gaat Meneer Cees zitten en signeert mijn boek. Glimlachend neem ik het in ontvangst.

Dan wordt ik nog voor gesteld aan de “hoffotograaf” ohhh sorry..de naam ehhhhh “pluis” hoorde ik AndrĂ© ergens zeggen en na een kort gesprek ben ik mijn weg vervolgd.

Buiten had ik een appje van mijn nicht in Lisse of ik kwam koffie drinken en of ik mee wilde eten. Tof dus op naar Lisse, hoe vaak ik nu niet met een routeplanner een verkeerde afslag neem geen idee, werkelijk maar nu kwam ik langs Station Lisse en de auto geparkeerd, jaren denderde ik er langs met de trein bij de uitoefening van mijn toenmalige beroep. Nu was er een kans om te kijken. https://nl.wikipedia.org/wiki/Station_Lisse een aanrader voor een lunch of koffie.

Bij mijn nicht en de kids lekker bijgepraat gelachen en voor het eerst in mijn leven taco’s gegeten, super lekker maar wat een geknoei..me beseffend dat ik inderdaad “ouder” ben geworden.

Lieve mensen, André, Meneer Cees, de fotograaf, jullie maakten mijn zaterdag speciaal.

Nichtlief en kids en vriendinnetjes…t was meer dan gezellig :-).

Liefs E.

Share Button

Tijd voor veranderingen

Toevallig had ik tussen de vakanties van mijn collega’s een lang weekend vrij gepland. Gepland jawel want inmiddels heb ik vrije dagen om dat te kunnen doen. Plannen gesmeed die door het plan telefoontje van Totaal bed compleet in de war ging. Maar alles voor een goed doel want mijn bed werd bezorgd.  Een superfijne box spring. http://www.totaalbed.nl/boxspring/vlak/nl/page/41/

Daarbij kwam ik er achter dat ook wat er bij een bed hoort wel aan vervanging nodig was. Dus weer naar totaal bed 🙂 de rest had ik al weken eerder gekocht bij de Ikea. Daarna even leuke dingen doen thuis en bedenken wat doe ik op vrijdag.

Vrijdag morgen de wekker gezet. Veenendaal zou het worden, ik hoor je denken of all places ..Veenendaal…maar wisten jullie dat daar nu juist alles te koop is op loopafstand van elkaar, er parkeergelegenheid genoeg is…en nog belangrijker er zitten nog unieke fijne winkels.

Gestart met koffie 🙂 en dan maar kijken.  De Corridor met prachtige winkels waar ik mijn gedroomde portemonnee zag https://www.duifhuizen.nl/portemonnees/-/by-loulou/#page-2

Op zoek naar de winkel van http://www.eigenwijs-mode.nl/ want slanker worden is leuk maar echt wat is mijn maat nu???  Prachtige winkel, niet te groot, ik kwam tot de conclusie dat het fijn was er te zijn en nee ik hou echt niet van winkelen en passen. Uiteindelijk veel gepast…het meeste ging mee naar huis . Schoenwinkels ook heerlijk veel keuze ook met mooie merken. Bij  https://vankeulenschoenen.nl/ zag ik prachtige korte zware laarsjes van Paul Green, gepast zaten super dus inpakken. Inmiddels kwam er wat stoom van de pin pas…dus toch maar lunchen bij http://www.brasserie-souplesse.nl/menukaart

Daarna naar huis…reed ik in de regen over de mooiste wegen van Nederland met rechts prachtige heide velden..oef verkeer wat stil stond. File welke kant ik ook op wilde, wat nu..dan maar Amersfoort Loods 5 een aanrader kleiner dan Zaandam maar even zulke mooie en unieke dingen. Veel gezien niks gekocht. Uiteindelijk weer thuis beland met veel mooie en leuke dingen.

Zaterdag nog even naar Lemmer waar ik naast nog meer fijne kleding bij http://www.lifa.frl/ nog een paar leuke stukken heb kunnen toevoegen en ergens anders nog een fijne winterjas van Lebek.

Shoppen er is een tijd geweest dat ik er niks aan vond…maar nu was het mijn feestje..wat ik zaterdags heb afgesloten bij de nagelstudio.

Men zei ..ze is een laatbloeier…ik denk misschien vond ik het altijd al leuk en mooi…maar durfde ik het niet.

Nu dus wel en ben er happy mee..Vreemd is wel dat men nu mevrouw zegt tegen  me.

Al met al een geslaagd weekend en zeker voor herhaling vatbaar..andere plaats, andere dingen kopen…een koffer wellicht? die in een vliegtuig mee kan dan maar..

Met mij gaat het goed..Mijn wereld 800 graden gekanteld, maar geen bakje van de achtbaan ontspoort. Langzaam maar zeker weet ik welke kan ik op wil met mezelf…’t Komt goed..in alle opzichten.

Liefs E.

ps Ja hoor de volgende keer mag iedereen weer mee…dit was mijn dag ..ik had het nooit gedaan maar weet nu dat ik het durf en kan, alleen shoppen en weten wat ik wil.

 

 

 

 

 

 

 

Share Button

Moederdag…

webfind

 

Vanmorgen werd ik wakker, het was echt heel vroeg, er gleed een traan over mijn gezicht. Vanmorgen, drong het werkelijk tot me door…Moederdag, de dag van bloemen, chocolade en uit eten.

Moederdag, het allerliefst zou ik vandaag onder willen duiken in een donkere kamer, met louter ik en tranen, tranen en ik, niemand willen zien. Na lang dralen, wat gedronken en toch nog even slapen. Diep en vast ben ik weer gaan slapen. Toen ik wakker werd was het 08.30 uur en dacht ik…wat zal ik doen. Doelloos wandelen door het huis, naar buiten kijkend, zo veel nog te doen, naar buiten kijkend drong het tot me door “maak een leuke dag, een fijne dag, maak deze moeilijke dag fijn”…Nou, afwassen ontbijten en gewoon de auto gepakt. De A6 op richting Amsterdam, bestemming onbekend.

Bij Diemen was de weg dicht, oh dan de A27 maar. Ik zie het wel. Richting Naarden, oh http://www.nijhofbaarn.nl/#/ is altijd goed en fijn. Dan zie ik dat het ontzettend druk is bij http://www.kasteelgroeneveld.nl/

Ik draai een rondje rotonde – dat deden we altijd als we iets gemist hadden of ons iets opviel he mam – auto geparkeerd. Wow dit was echt leuk. De https://www.nnfc.nl/agenda had een wandeling met prachtige honden en diverse bazen en bazinnen en kleine baasjes :-). Mens wat heb ik genoten van de “hoog-aaibaar uitziende honden”, die tot mijn verbazing ook zwart/wit waren. Weer iets geleerd deze dag. Ik geloof dat ik wel een uur heb staan genieten en praten. Heerlijk lekker buiten met dieren.

Er was ook een markt of fair. Geweldig, kleine kraampjes met o.a. http://www.chile-olijfolie.nl/winkel/ , het houtatelier uit Hilversum verder leuke kramen met eten, drinken, wijn, kazen en kleding oh en nu zal ik wel iets vergeten zijn, want ik strandde bij een leuk kraampje en ik ging dralen. Ik zocht de verkoper of verkoopster. Prachtig moment, zij keek me aan we kregen samen kippenvel, zij zag en hoorde en zo bijzonder. Zo intens, zo verwarmend.  Bijzondere dame ze zit in mijn hart, om wat ze me vertelde.

Zo doelloos was de dag niet, het was een fijne goede dag die ik heb afgesloten door nog een paar appartementen te bekijken.

Moederdag een bijzondere dag met een speciale lading

Het komt goed…

Liefs E.

.[bol_product_links block_id=”bol_5918a8dde7de9_selected-products” products=”9200000000033680,9200000000893658″ name=”Kasteel Groeneveld” sub_id=”Buitenplaats” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Share Button

Een dag Hoorn

Na een week van hectiek, ren en vliegwerk, vandaag een dagje over de dijk naar Hoorn.  ’t Was super mooi weer dus vroeg wakker en eerst gedaan wat gedaan moest worden. Daarna lekker rustig naar Hoorn, als je al heel lang niet over de dijk bent geweest, dan ja is het veranderd en lijkt de wereld heel erg nieuw. De auto geparkeerd en rustig aan kijkend, genietend naar https://www.stumpel.nl/winkels/boekhandel-stumpel-hoorn-grote-noord

waar een signeersessie was van het boek VU Vietnam Uitgevlucht, geschreven door Ingrid Hageman-Veraart, schrijfster van :

VU, Valemeya

Wow en wat een pand en wat een winkel, een walhalla voor de ware lezers. Ik pleit , ondanks dat Bol.com het goed voor elkaar heeft, toch voor een winkel. Pak het boek, voel het, weeg het af, is het mijn boek? Zelf ga ik er van uit dat een boek jou vindt en niet jij het boek. Herkenbaar?

Zo benieuwd naar het boek van Minh Hien Vu, want wat weten wij nog van en over Vietnam? Ik  moet in ieder geval aardig graven en dan nog zijn het vooral de films die in me opkomen. Maar over alle vluchtelingen zijn die van Vietnam wellicht de meest weggestopte verhalen. Ik heb ze niet gehoord noch gelezen. Of het boek mooi is? Geen idee nog ik heb het vast en aarzel, zal ik beginnen of toch maar overdag? Want echt buiten dat het behoorlijk triggert zegt iets me dat het binnen zal komen, dat er verdrietige stukken in zitten. Dus ik ga het lezen en zal er daarna over bloggen. Want tja dat blijft mijn ding :-).

Al met al een fijne leuke dag en ik was bijna vergeten hoe fijn het is om zonder zorgen, zonder te denken aan “hoe gaat het met mijn ouders”, te winkelen en mezelf te kunnen zijn.

[bol_product_links block_id=”bol_58d6d41b84572_selected-products” products=”9200000075662109,9200000036439784,9200000053478845,9200000073280734″ name=”De Schrijfster” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Share Button

Dagje uit>>Landgoed Schovenhorst

 

flyer-2

Dat ik een grote fan ben van de dorpen en steden op de Veluwe zal niemand ontgaan. Er zijn dan ook fantastische plekken te vinden waar het naast goed toeven op een mooie dag ook nog eens leuk zijn om met vrienden cq. familie naar toe te gaan.

Een van die weekenden die te leuk zijn om te laten schieten, die al ingevuld zijn in mijn agenda ver voordat het weekend er ook werkelijk aanvangt, is “ Kunst en Kitsch tussen de dennen”. Dit vindt traditioneel plaats op het Landgoed Schovenhorst te Putten.

http://www.schovenhorst.nl/dat/

Het is een oase van rust, de parkeerplaats oprijden, parkeren en dan een stukje (voor sommigen iets een pittig stukje) wandelen door een authentiek bos, om vervolgens de ingang te vinden voor de entree. Dit jaar kost het € 3,00 per persoon. Er is vooral veel te beleven en te doen naast de nodige artikelen voor tuin/huis enz.

Ik heb er ooit Afrikaans getrommeld en een Reiki sessie mogen ondergaan. Zo liet mijn moeder een keer een meer dan fantastische voetzone reflexologe (of dit het goede woord is 
) haar werk doen op haar voeten. Let op sommige dingen kun je gewoon meedoen en anderen kosten een kleine bijdrage.

Naast een meer dan fantastische sfeer en locatie is er ook de Bostoren die hoog boven alles uit torent en een waar genoegen is voor zowel volwassenen als kinderen. Verder heeft het een mooi arboretum wat zeker de moeite waard is om te beleven. Mij lukt dat nooit allemaal op 1 dag. Want als beelddenker heb ik genoeg aan Kunst en Kitsch het beleven en kijken naar de mensen die komen naar dit fijne plekje op de Veluwe.

Je kunt er heerlijk eten en drinken bij Hop-Eest. Super bediening heerlijke lekkernijen die een dag compleet maken of dat nu koffie en gebak, een fijn biertje of gewoon die lunch is .

Het is dit jaar op 5/6 en 7 augustus van 10.00 tot 17.00 uur. Ik hoop op mooi weer en zon.

http://www.kunstkitschconiferen.nl/ voor meer informatie.

[bol_product_links block_id=”bol_57a345d79cab4_selected-products” products=”9200000063066728,1001004005338001,9200000030574336″ name=”Schovenhorst” sub_id=”Landgoed” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Share Button

Zomaar een super dag

Gisteren zomaar een dag. Een dag die startte met regen en donkere wolken. Toch maar naar Ermelo dan? Daar is een braderie, nu ben ik niet zo stuk van braderieën in het algemeen maar er zijn wel leuke winkels in Ermelo en heel fijn alles is af te lopen. Aangekomen in Ermelo gelijk door naar bij http://www.indevolksmond.nl/ met koffie en een broodje. Terrassen waren neergezet, dekens erbij, nee ik eet liever binnen, zowel zomer als winter.

Daarna even rond kijken op een braderie die het niet meer haalt met een paar jaar terug. Helaas mensen de braderieĂ«n zijn  op zijn retour. Wat doen we nu??> Door naar Putten zegt mijn vader, dat is maar een klein stukje. Het is niet druk op de weg. Raar het is zaterdag toch??? Onderweg zien we een bord, Beleven en proeven, de rest konden we niet lezen. Nou eerst maar even kijken in het dorp. Opvallend leeg, veel kijkers in de winkels, dat wel of het ook een omzet oplevert is mij niet duidelijk. De schoenwinkel, ooit een van mijn all time favo om te kijken en vooral te kopen, wekte bij mij niets anders op dan verwondering. Woorden die me daar te binnen schoten waren: te veel, te vol, te weinig pas ruimte. Als men denkt dat vol uitnodigd om te passen en te kopen? Is het dat werkelijk? Dan is de oplossing gevonden in: “Denk terug aan een paar jaar terug” en veel is niet de oplossing voor omzet. De oplossing is kwaliteit en diversiteit. Maar enfin, ook dat was het niet toch maar naar de auto.

Op de telefoon opgezocht “Beleven en proeven”. Oh dat is 5 km van het centrum. Dan rijden we daar maar naar toe. Een pracht landgoed waar we belanden.  De Vanenburg. http://www.vanenburg.nl/

Prachtige locatie, mooie ambiance. Er waren o.a. stands waar je de meest lekker gerechtjes, amuses, wijn enz kon proeven welke dagelijks in de keuken werden bereid. Heerlijk, oosterse eend met asperges, lamskoteletjes met saus en aardappeltjes en een klein glaasje rosĂ© immers ik ben de “BOB” en dat ik dan voor een beetje wijn dezelfde prijs moet betalen als voor een vol glas, dat maakt in dit geval niet uit. Het was goed toeven in de tuin aan een ronde tafel met leuke mensen elkaar totaal onbekend en toch ontstonden er fijne gesprekken.

De rondleiding was voor mijn  vader net even te groot. Super, me ingeschreven voor de nieuwsbrief want deze locatie is niet alleen leuk voor een evenement maar zeker voor een wandelroute en zalige koffie na.

 

Ik verheug me nu al op wandelschoenen mee, wandelen in de omgeving op een mooie dag. Ik en mijn andere ik, mensen op leeftijd thuis latend en genieten van de natuur in optima forma.

Ik kom graag terug, vandaag, morgen iedere dag als het zou kunnen.

Liefs E.

 

De Vanenburg

De Vanenburg

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_5738e2ad2518a_search-form” cat_id=”0″ cat_select=”0″ default_search=”veluwe” name=”Veluwe” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Share Button