Seafood….Mosselen

Genieten

Genieten is het woord, wat ik als kunst zie. Het zit in het woord en in jezelf om van alles zoveel mogelijk een geniet moment te maken.

Zo ook een gerecht wat ik jaren geleden al eens gegeten heb in Zeeland. Ik was daar in de herfst, samen met mijn ouders en een bevriend echtpaar van mijn ouders.  We zaten in een restaurantje en ik zag het op de kaart. Het idee van een schimmelkaas als saus over mosselen, het was een voorgerecht dus wat kon mij overkomen…Mij niks ik vond het meer dan lekker, de rest had zich aangepast naar mij, niet doen heb ik nog gezegd. Immers mosselen zijn al een ding en Roquefort kaas is een uitgesproken pittige kaas, waar je ook van moet houden. Lekker eigenwijs…dus had ik in no time alle bakjes en zei nieuwe voorgerechten :-).

Jaren geen tijd, nooit aan gedacht tot een paar weken geleden ik gekookte mosselen zag…ja ik…die elke viskraam op markten het liefst al rennend voorbij gaat. Maar dit keer triggerde het echt en vandaag, stond ik in de leukste Zuivelhoeve winkel die Nederland rijk is, gerund door 2 jonge dames in Amersfoort.

https://www.zuivelhoeve-amersfoort.nl/

(De Zuivelhoeve..evenzoveel herinneringen komen voorbij paardrijden in Hengelo….vlakbij de Zuivelhoeve 1 paard en een bouvier t was er goed in die tijd :-).

Zo zag ik een Roqeufortsaus die naar me knipoogde die precies voldeed voor de saus…Oh hoe je het maakt..

Vul een pan met heet water en zet dit op het fornhuis;

Een kleinere pan erin ( au bain marie) met de in stukjes gesneden Roquefort (schimmel kaas) , langzaam laten smelten tot een sausje ontstaat

Dan de gekookte mosselen (markt of plaatselijk vishandel ik neem ca. 150 gram voor 1 persoon) erbij en zacht omscheppen. Tot de mosselen warm zijn.

Let op niet laten koken dan is de smaak weg….

Erbij stokbrood en een fijne witte wijn , ik had een Lindemans Chardonnay/Viogier die ik nog in de koelkast had liggen.

À votre santé et bon appétit

 

Lekker eten…mosselen in Roquefortsaus

 

PS ik ben nogal een kaas liefhebster, dus ging ik met 2 stukken rosé kaas, 1 voor de avond en 1 stuk vacuüm verpakt naar huis 🙂

Top deze zuivelhoeve winkel aan de Langestraat in Amersfoort…en ik rij er gerust een half uur voor 🙂

 

liefs E.

Share Button