Nieuwe uitdaging..

webfind

Zomaar uit het nieuws kwam de vraag “kunnen we straks even zitten”..een zenuwknoop in mijn maag, een hoofd met duizend angsten..de afspraak werd verzet naar de volgende dag.

‘s Avonds alleen thuis, niemand om te delen..ik kon niet eten niks, maag dicht..slapen ik haalde de ene beer omver na de andere, niet slapen dus..pjoeter aan…manmanman wat is het s’nachts druk op sommige sites op het www me afvragend wie er een baan heeft en wie niet..ik heb een baan een leuke ook nog eens…weer dat stemmetje Plan B ligt het er nog, jajaja en plan C ook mopper ik. Om 6 uur ‘s morgens sta ik op een stille plek in Lelystad en stromen de tranen over mijn wangen..wat als, waarom en hoe dan…en ineens overvalt me een rust. De rust van de omgeving in me opnemend wandel ik even en lees ik her en der namen…stil ik kom er niet meer zo vaak maar t lijkt in beslissingen nemen en durven een van de weinige plekken waar ik mijn hoofd op orde krijg, zodat werken gewoon kan ook met “te” weinig slaap.

Geland op mijn werk gaan we zitten en er wordt me gevraagd of ik iets heel anders wil gaan doen. Het woord Carrière of Ambitie die was ik in alle jaren mezelf voor mijn ouders wegcijferend totaal vergeten, ik dacht gewoon dat het leven stopte als zij er niet meer waren. Nu weet ik dat dat niet zo is maar zo leefde ik wel.

En nu ben ik dus sinds 1 september sales binnendienst af en geland op de afdeling Outbound Sales.

En het is leuk, uitdagend en ik kan er mijn ziel in leggen, mijn stem gebruiken als instrument in de telefoon gesprekken, meeveren met de cadans van de gesprekken.

Blij en gelukkig dat ik ja heb gezegd op de vraag.

Als cadeautje aan mezelf want he ik werk al 41 jaar 🙂 ga ik zo werken dat ik per 1/10 alle vrijdagmiddagen vrij ben…..Dus kom maar door met weekendjes weg, feestjes en legio andere dingen die ik wil gaan doen.

Mijn 2019 …met dank aan de mensen die zagen, merkten dat ik niet meer op mijn plek zat.

liefs E.

Share Button

Een nieuwe start ..alweer

Een nieuwe start, alweer.

Nu is het dus echt, met de relaxstoel die meeging naar mijn vaders nieuwe plekje, was het het huis leeg en leek het een beetje een gatenkaas met een ontploffing hier en daar. Immers je trekt kasten leeg of half leeg, je kamer is de jouwe allang niet meer. Maar jee dit kwam binnen zeg. Toen ik samen met de buurman de stoel weg had gebracht en mijn huis binnenstapte, echode de stilte me tegemoet. Ik ben op de bank gaan zitten en al starend in het niks kwamen tranen van verdriet en mix van ook boosheid. Boos op mezelf, wat had ik dan gedacht, wat had ik verwacht? dat ik alles zonder tranen kon doen? Dat ik ook ergens een mens ben, ik heb me zo groot gehouden, zo sterk, mag ik huilen dan ja en nee. Dus mezelf in de spiegel aangekeken en een warme douche genomen en daarna in de kleren en op naar de http://www.ikea.com/nl/nl/

Ik had al leuke lampen gezien dus op naar de Zweedse gehaktballen en en ja ik was fijn op tijd, in de vakantie van de kinderen (niet aan gedacht) maar wel voor de drukte uit.  Heerlijk even alleen met niemand mee, natuurlijk zijn er lieve vriendinnen – sorry meiden, maar het was echt metime- die graag met me meewilden. Maar mijn eerste eigen aankopen, dat is echt al zo lang geleden, moest ik echt zelf regelen, zonder dat iemand, wie dan ook, me van mijn pad af zou brengen.

Dwalend over de etage kwam ik tegen, eehttp://ernaschrijft.nl/wp-admin/post-new.phpn trolley met een wijnrek > niet meegenomen, kan nog, een bed zucht romantisch > niet meegenomen kan, nog.  Ja de lampen. Ze echt mooi, zwart of wit, zwart maar dat is mooi met het koperkleurige wat knap past bij de koloniale stijl meubelen. http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/90331374/

Goh het lijkt zo wel een reclametekst :-). Nee , ik me niet een moment alleen gevoeld, wel een soort van eenzaam maar dat zou iedereen zeggen is normaal, als je zoveel samen met je ouders hebt gedaan. Onderweg nog een http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/60275812/

meegenomen, dan kan er een kast met kookboeken weg.

Opruimen en opnieuw opbouwen. Heerlijk, mijn huis mijn thuis maken. Ik hou mijn vingers gekruist dat het lukt voor er nog meer dingen op stapel staan.

Mijn nieuwe start in huis is gelukt, langzaam maar het lukt.

Nu nog de wereld weer groter maken, dat is het meest lastige. Van het hoekje op de bank en de Veluwe op weg naar Nederland en ver daar buiten.

Liefs E.

Share Button

De nieuwe fiets

Dit is het beeld wat in me opkwam bij het zien van de fiets die ik mooi vind. Gewoon even kijken naar een nieuwe fiets bij  http://enjoy-online.nl, eigenlijk was dat het doel. Immers mijn schuur stond vol met “oude” fietsen. De fiets van mijn moeder is naar een leuke mevrouw gegaan, de fiets van mijn vader naar een ander lief mens om te gebruiken op de camping. De dames blij en ik blij met de ruimte in de schuur. Restte me nog mijn fiets in te ruilen op een nieuwe fiets.

Op het internet had ik al rondgekeken en uiteindelijk rondlopend in de winkel en zoekend naar de bekende klik, ja dat heb ik dus met alles, als het niet klikt koop ik niks. En ja hoor daar stond “de fiets”.  Gewoon een fiets, niks elektrisch enz. Een fiets is om te fietsen.

Een prachtige zwart doffe fiets van Giant met 3 versnellingen. Ik zag, keek en was verkocht. Dus nog diezelfde avond mijn oude fiets (dat was zwaarder dan ik dacht), in de auto getild, klep dicht en samen met mijn vader terug naar de winkel. Fiets eruit en even wachten op de verkoopster.

Nu is wachten in de winkel van Enjoy geen straf hoor. Er staat veel en eerlijk is eerlijk, hoe vaak bezoek je een fietsenwinkel en/of koop je een nieuwe fiets. Natuurlijk zijn er de sportieve types die telkens een nieuwe uitvoering moeten of willen hebben. Daarnaast hebben ze ook naast heel veel accessoires “koffie en thee”.

Fietsen brengt me bij onderstaand liedje. Het maakt me blij.

https://youtu.be/eHQG6-DojVwhttp://

Maar ik, ik heb een fiets voor de leuke tochtjes, niet te ver, niet overdrijven gewoon fietsen om de wind door je haren te voelen, de vrijheid weer te ervaren die een fiets bied.

Inmiddels fiets ik regelmatig en met heel veel plezier.

 

Share Button

Rust en dan

Eindelijk begint het nu pas door te dringen in mijn hoofd maar vooral in mijn lijf.

Er is meer rust, rust in die zin dat ik toe ga komen aan mijn eigen ik en alles wat daar weer bij hoort. Na  6 jaar van “wat is er met mijn moeder” en slapend waken of wakend slapen, weet ik weer wat echt slapen is. Niet dat ik dan uitgerust ben, nee ik sta iedere dag moe op. Een moeheid die zich het best laat omschrijven als, eigenlijk wil ik wel een tijdje uitrusten of dat nu thuis is met films boeken en fietsen of domweg langs het strand lopen schelpen zoeken. Gewoon ik en mezelf en dan ergens ook nog de vraag: wie ben ik op dit moment, waar wil ik naar toe en dan slaat er een soort van paniek toe. Kan en wil ik deze vragen nu al toe laten in mijn leven. Ben ik er zelf wel aan toe?? Vragen die vragen oproepen. Misschien moet ik er maar gewoon voor gaan zitten. Een paar a4tjes voor me en schrijven. Vraag voor vraag beantwoorden om tot een fijne conclusie te komen.

Zelf analyse degene die zegt dat dit makkelijk is, heb ik een antwoord, niet makkelijk maar iets wat je leven waardevoller maakt dan je denkt. Zo ben ik ook begonnen met bloggen/schrijven of welke naam iemand er ook aan wil geven of verbinden. Ik schrijf om mijn hoofd – wat soms overvol is – leeg te houden en zo mijn diepere ik te bewaken.

Dus mijn eerste project wordt een mindmap om in beeld te krijgen waar het hiaat zit in mijn hersenspinsels.

Tot zover 🙂

Share Button

110623-Twitter bird

Twitter, een nieuwe site en een nieuwe naam? Lang over nagedacht maar waarom zou ik?? Nee hoor ik hou mijn Twitternaam en alles wat daar bij hoort.

Bibi, ooit gegeven door een speciaal iemand.

Mernasplace, mijn domein waar ik lees, tv kijk en schrijf.

En dat alles ben ik.  Gewoon mezelf.

 

Liefs E.

Share Button

Een nieuwe start

Schrijven is voor mij:

  • Woorden en beelden verbinden
  • Vrijheid in mijn hoofd
  • Spinnen van zinnen
  • Vertellend verhalen
  • Rustpunten
  • Ambitie
  • Leren van lezen en schrijven
  • Mezelf zijn

Schrijven maakt gelukkig en blij

 

 

Share Button