Kerstavond….

Vandaag denk ik onbewust of toch heel bewust terug naar mijn jeugd. Ergens toen ik een jaar of acht was denk ik.

Kerstavond voor velen een bijzondere avond, voor mij nu iets van gewoon een vrije dag en toch gaan mijn hersens spinnen en draait mijn hoofd plaatjes uit lang vervlogen tijden met mensen waarvan een deel al lang niet meer op deze aarde is. Plaatjes die ik liefheb omdat ze bijzonder zijn, plaatjes uit een onbezorgde jeugd.

Kerstavond lopend naar Oma en Opa via de stad, ja Hengelo was in die tijd een stad voor me, fantastische verlicht, de mooie straatverlichting de warenhuizen “Bisschoff” en “van Wezel” de speelgoedwinkel met het handje dat door de warmte (wist ik toen echt niet) een trein liet rijden in de etalage. Uren konden we er naar kijken. Er waren geen rolluiken en alle winkels waren gezellig met hun unieke etalages en versieringen. Het allermooiste was wel de Lambertuskerk, stil naar binnen om in verwondering van zijn grootsheid, de meest mooie kerststal te bewonderen. Of de kerststal er nog is? Met de kerst ben ik niet in Hengelo, niet meer… Kerken, ik hou van ze, net als mijn moeder, zij hield ook van kerken en de achter- of naastliggende kerkhoven.

De geborgenheid van de Lambertus kerk, de imposante kerk midden in de stad, rond die kerstdagen in mijn jeugd, ondanks dat wij niet gelovig zijn, kan ik zelfs nu nog oproepen. Het voelde toen als een simpele warme deken. De imposante kerk midden in de stad. Dit heb ik in vele kerken mogen ervaren al dan niet met een leuk of fijn en zelfs hele bijzondere gesprekken met mensen in diverse rollen.

Daarna liepen we verder langs mooie huizen met grote kerstbomen de tuinen waren niet zo verlicht als nu. Gewoon kerst vierde je binnen in huis met je famielie.

Bij Oma en Opa aten we biefstuk met champignons en witbrood en de jus die Oma maakte…nooit heb ik het meer zo lekker gehad. Ja alles zal te maken hebben met de sfeer, de mensen en het familiegevoel van toen. Als het dan ook nog eens zacht sneeuwde was het een soort van feeërieke avond. We keken een avond vullend programma op tv en ’t was goed.

Jaren later, besefte ik tijdens een kerkdienst op kerstavond, dat het bijzonder is om in een kerk te zitten. De veiligheid van de kerk bied troost als je het nodig hebt.

Vandaag heb ik lang nagedacht over kerstavond. Alleen hier in mijn paleisje waar ik me happy en geborgen voel en toch de weemoed me inhaalt. Nee ik ga niet naar de kerstnachtmis…de laatste keer in een kerk waren er alleen maar tranen…en kerstavond is voor herinneringen aan toen…toen de wereld nog een podium was en wij toeschouwers van levens.

Inmiddels ben ik het leven en ben ik dankbaar dat naast de boosheid over wat was gebeurt er nu positieve dingen boven komen waar ik dankbaar voor ben ze te hebben mogen meemaken.

Familie is uniek, een saamhorigheid, de liefde en het erbij horen ook al voelt dat niet altijd zo….

Bijzondere gedachtes aan levens, bijzondere momenten die me dierbaar zijn…die me doen beseffen dat zij me zoveel mee hebben gegeven.

Ik wens iedereen waar dan ook ter wereld een fijne kerstavond, een goede kerstnachtdienst en vooral hele fijne kerstdagen met hen die je lief zijn.

For all my english followers,.. “I wish you all a good Christmas with those you love”

En voor alle lieve schatten in het hiernamaals…uit de life show van Helene Fischer 🙂 …

Share Button

Strijken….

Strijken…

Verbaasd kijkt iedereen me aan als ik zeg ik moet strijken. Moet ik strijken welnee maar ik vind het een cadeautje aan en voor mezelf om na een warm bad tussen frisse en gestreken lakens te liggen dus strijk ik met enige liefde mijn beddengoed :-).

Vandaag kwam daar nog iets bij…en met het strijken daarvan stapte ik terug in de tijd.

In 2000 leerde ik mijn toenmalige vriend tegen, leuke avonden volgden van ’t café De Zon bij het Waagplein in Amsterdam naar café Witte de Witstraat waar live muziek was en je ook kon dansen…van daar gingen we naar de meest leuke en spannende locaties op de zaterdagavond…eng scary leuk fantastisch van spijkerbroek en bloes naar jurken enzo, nooit slank nooit mooi genoeg, nooit goed genoeg….en nu strijk iets wat lijkt op dat van toen…
Ik strijk en memories vliegen door mijn hoofd…het is goed…toen was toen …nu is nu..

Ik ben wie ik ben dus draag ik een soort van memorylane met dat verschil dat ik me top voel er mag zijn en dus met een fijn gevoel iets sta te strijken…

Vrijdag…is het al vrijdag…mijn strijkwerk zegt leg me nu maar in de kast mutsie…vrijdag…dus draal ik nog bij iets wat ik graag wil omdoen maar.zucht..wel niet zucht volgend dilemma…dus nog even tijd…en het past wel bij de outfit van vrijdag…niet gebonden en vrij en toch gebonden aan de vrijheid die me het feesten op welke manier me geeft..

Tot vrijdag mompel ik…en begin te zingen waarop mijn buurman appt dat het badkamermuziek is!!! dammmm het raam stond open 😉

Ik app terug, zin in een feestje…zijn antwoord “eng hoor die feestjes van jou” grinnnnn

Mijn avond is goed…nu even de week door komen 🙂

@@ Het feest was bijzonder leuk..ergens in Groningen met lieve leuke aardige mensen 🙂

Share Button

Bezinning…..

Vrijheid het woord is de hele week al denderend op alle geluidsgolven aanwezig.

Ik kan niet anders zeggen dat na alle jaren zorgen deze vrijheid die ik nu ervaar me meer waard is dan alle andere vrije jaren voor het zorgen.

Vrijheid is voor mij inderdaad, mijn hart volgen, genieten met een hoofdletter of het nu de feestjes zijn die ik bezoek of de immens leuke waardevolle gesprekken her en der met lieve leuke mensen van alle leeftijden en alle geloven.

Vrijheid is ook even me niet zo goed voelen, even een “verdriet momentje” hebben, inmiddels weet ik dat dat ook maar van korte duur is. Vrijheid is dan ook me even afsluiten van alles en iedereen, terugkomen in mezelf, zodat mijn fundering steviger wordt, zonder dat ik immense muren of gietijzeren gordijnen opwerp.

Vrijheid is ook, in gedachten aan het strand van Normandië staan, in herinnering aan de lieve Amerikaanse mensen , op een respectabele leeftijd, die ik jaren geleden ontmoette op een deel van Omaha Beach. Zij herdachten hun broer, een van de velen die het leven lieten zodat wij nu kunnen doen en laten wat we willen.

Samen de tranen, samen met mijn ouders, zij spraken geen Engels de amerikanen geen Nederlands en de Fransen alleen Frans, deelden we emoties en was ik de brug tussen de duizenden emoties met een wijn en stokbrood. Wat zou ik nu graag dat moment over willen doen…ook dat is vrijheid, je gedachten zijn van jou van niemand anders, tenzij je ze deelt…

Vrijheid is uitgaan, zeggen wat je denkt en wat je wilt/wenst, leuk of niet leuk vindt.

En toch verlang ik soms naar die vrijheid in gebondenheid verbonden met iemand dat me snapt en begrijpt. Die in alle vrijheid kan en durft te zeggen en te vragen en soms het vragen en zeggen overslaat en doet, omdat Hij dat wil.

Vrijheid is bezinnen op wat is, kan en zou kunnen.

Letters ze vinden altijd hun weg op het papier…zomaar een schrijfsel..zomaar ik in een flow..bezinning ’t brengt veel te weeg op de dag 4 mei …

webfind

Share Button

Eén jaar later….

Vanmorgen keek ik op Facebook wat er vorig jaar deze dag was…Het was shocking te lezen dat juist op deze dag mijn vader de opmerking heel verdrietig zei: ” Voor mam en mij komt de dood te laat”.  Toen kwam hij binnen vandaag helemaal….niet een beetje nee als een boomerang..stil gleed er een traan over mijn gezicht…Had hij het toen aangevoeld? Pap was een man van weinig woorden maar als hij iets zei of vertelde dan wist je het wel. Pap lag in het ziekenhuis en wist hij meer dan mij …nog meer dan iedereen samen? Geen idee maar ik mis de leuke dingen doen op zaterdag, dus ik ga weer terug naar het begin…de zaterdag is van mij…

Deze dag een jaar geleden de aanloop naar een veranderd leven, waarin ik door moet…dus heb ik gedaan wat ik doen moest om alles weer een plekje te geven. Immers vanaf nu tot april is een tijd van herinneren en een plek geven wat ik vorig jaar in alle hectiek van regelen en afregelen heb vergeten te doen.

Een uitgaansmoment afgezegd en fijn gepoetst, een soeppakket voor vanavond.

Nu  maar fijn te zitten voor een leuke film. Ja een feel good movie 🙂 al tig keer gezien maar wie maalt daar nu om.

Ik, films en feel good momenten om de nare moeilijke lastige momenten een plaats te geven in en buiten de bubbel van rouw. Want rouw om 2 lieve mensen doe je niet constant…dat gaat met vlagen heb ik ontdekt…

Liefs E.

 

Share Button

Op naar Kerst…

Half november en alles wijst erop dat Kerst voor de deur staat, immers als je geen kleine kinderen hebt, gaat Sinterklaas een beetje aan me voorbij, nee niet echt je kunt nauwelijks om de hoeveel heden drukwerk met aanbiedingen heen.

Kerst, vorige week nog dwaalde ik door een Intratuin langs alle schitteringen en ballen en hebbedingen maar meer dan dwalen heb ik niet gedaan. Kerst associeer ik nog steeds met gezelligheid, maar hoe anders ziet het er nu uit. Kerst iets met vrije dagen en hoe ga ik ze vullen of invullen.

Hoe zagen mijn kerstdagen er uit vroeger. Ik kan me uit mijn vroege jeugd herinneren dat we met zijn allen naar Oma en Opa gingen waar vaak ooms en tantes en kids ook waren. Later nodigde mijn ouders wel eens familie uit, echter de meest fijne kerstdagen waren later. Het samen gourmetten en het kijken naar fijne films waar we allemaal van hielden. De laatste jaren was het 1 dag iets speciaals en 1 dag boerenkool en een fijne wandeling en keken we voor de zoveelste keer McLeods Daughters.

Nu zijn er mensen die me uitnodigen heel lief of minder lief 😉 maar goed bedoeld. Echter in mijn hoofd heb ik Kerst ingevuld voor mezelf. Niet erg dat er niemand komt, een stapel boeken, mooie films zijn er vast op tv en anders is er Netflix 🙂 waar ik werkelijk van kan genieten.

Ik heb besloten dat deze dagen mijn flat hermetisch is afgesloten en ik onderduik , van bed naar de bank, samen met fijn eten en sweet memories en tranen want die zullen best vloeien. Verder een fijne wandeling ergens…strand of bos…dat maakt niet uit.

Vooralsnog is het november en zal ik eerst de kerstboom moeten gaan opzetten na 5 december. Om te wennen heb ik een kleine lampjesslinger los op een kast gelegd. Gewoon om te wennen aan het idee Kerst.

Kerst helemaal alleen…nooit stond ik er bij stil en nu zijn er mensen lieve mensen die allemaal gevraagd hebben wat doe je met de Kerst…vragen die ik niet geheel kan beantwoorden…niet meer dan ik hier beschrijf omdat die vragen iedere keer mijn ziel raken en daarmee een muurtje weghalen rond mijn hart en er tranen komen.

Tranen op dit moment zijn ze er meer dan de afgelopen maanden,  het heeft ook met rust te maken, immers mijn huis is zo goed als af. Een vraag, een gerecht, waarom heb je….vul maar in het maakt dat mijn tranen losser zitten dan voorheen. Het raakt me en toch weet ik als geen ander “tranen zijn het schoonmaakmiddel voor je ziel” en ook weet ik dat het bij het rouwproces hoort. Maar he…wie kan je vertellen hoe alleen zijn voelt??? Niemand toch, dat gevoel zit in je zelf..dus die fijne boeken heb ik, eten uitgedacht niet ingewikkeld wel lekker…

En fijn…dat wordt het ..ik ga Kerst lieven met of zonder de lieve mensen die er voor me zijn..ook op afstand 🙂 blij met vrienden die vrienden zijn…blij met tranen omdat het mag en kan..maar lieve mensen het zijn mijn tranen en zal ze laten op momenten dat niemand ze ziet…

Op naar de Kerst..op naar het einde van het jaar….en wat zal ik mijn ouders in en met deze dagen missen…

webfind

 

 

 

Share Button

Geluk

Zomaar een dag,

Een dag waarvan er vroeger duizenden waren ,

Dagen van domweg gelukkig zijn.

Geluk, een klein woord met even zovele lading.

Geluk, wat is geluk…

Nooit vroeg ik het me af.

Geluk zit in kleine dingen..

Steeds meer mooie momenten bereiken mijn brein..

Koekjes bakken met de buurvrouw van mijn oma..

Met oma zwemmen..

Schaatsen op de vijver als opa kwam kijken..

Fietsen met mijn ouders..

Paardrijden zoveel uren op een dag dat je je knieën niet meer bij elkaar kon krijgen…

Het “Deldense bos” waar oh zo veel geluk ligt..

Mijn nieuwe appartement..

Dansen in de regen..

Wandelen langs het strand met storm..

Het laatste moment van geluk heel dichtbij van de afgelopen jaren was de autorit op zomaar een maandag met mijn vader over de Veluwe waar de herfstprinses haar kleuren tekende aan de mooie bomen. Het gezicht de blijdschap van mijn vader als er iemand toon kon geven was het ’t genieten van mijn vader op dat moment…

Geluk één woord voor zoveel beelden, vanmorgen lag ik in bed met de man die me geraakt heeft…het woord geluk bleef dansen in mijn hoofd. Zo irritant van een liedje naar het woord geluk. Het ene woordje geluk bleef timmeren. Als een fijne cadans als een slinger die vastgezet wordt. Geluk het bestaat soms moet je het koesteren, vasthouden en inademen alsof het je laatste ademteug is. Geluk nestelt in je brein en verdringt de andere emotie die er ook is en mag blijven alleen anders.

Geluk is iets wat ik gemist heb wat ik koester als ik hem in zijn ogen kijk en onze zielen elkaar lijken te vinden. Zonder woorden weten wat de ander wenst..

xx

Share Button

Dag huis….

webfind

 

Het huis wat ik 23 jaar geleden kocht, groot  genoeg om het te delen met mijn ouders. Fijne ruimtes, ik hoor mijn vader nog zeggen: “ ohh wat een fijne slaapkamer, een groot raam en uitzicht op de tuin als je de gordijnen open doet” , waarna hij vervolgens zacht zegt:” wat zou ik hier graag slapen”. Voor mijn gevoel heeft hij toen de kamer al ingericht met bed J.

De fijne hobby kamer annex logeerkamer, waar in het begin nog wel eens iemand heeft geslapen, de laatste jaren niet meer. Toch heeft mijn moeder op die kamer hele dagen en soms nachten legpuzzels gelegd.

Mijn domein de zolder, waar ik fijn heb geslapen, mijn schrijven heb ontdekt waar menig traan is  gelaten. Waar ik de laatste dingen de meest fantastische avonden heb gehad.

De meer dan fantastische woonkamer, met veel licht, uitzicht op een tuin die met liefde door mama en papa zijn aangelegd in de goede tijd,  een fijne keuken waar koken een hobby is geworden.

Een huis voor drie mensen erg fijn en voor mij alleen in alle opties, veel te groot.

Op 1/9 betreed ik nog voor de laatste keer het huis…nog één keer alle kamers door, met de nieuwe eigenaar. Nog 1  keer alle emoties doorlopen..nog 1 maal de deur dicht trekken. De notaris afhandeling, ik zie er tegenop als een berg. Ondanks het er tegen opzien, kan ik zeggen:

’t Waren 23 jaren waarvan het overgrote deel groot geluk was, groots en immens geluk.

Zoals ik vaak zeg:

“Zonder heden is er geen verleden en geen toekomst”.

Maar op 2/9 woon ik definitief in een fijn appartement wat al helemaal mijn plekje is.

Dankbaar voor wat geweest is, uitzien naar de toekomst…mijn toekomst..nieuwe momenten koesteren van een droom…

Zonder verleden is er geen heden en zonder heden is er geen toekomst..

Liefs E.

 

Share Button

Tennis …

webfind

 

Zomaar komt het woord “ Tennis”  voorbij. Diverse mensen vragen he Erna “waarom zit jij niet bij tennis..?”

Tennis, bij het woord denk ik nog niet zo zeer aan de sport maar aan mooie mensen, prachtig bruin, rokjes en korte broeken en de daarbij horende even zo mooie bruine benen.

Tevens bracht het woord tennis me terug in de tijd van logeerpartijtjes bij mijn familie in Castricum. Een leuk huis met ruimte dichtbij het strand en veel tennis spelende mensen in de buurt. Ik als paardenmeisje had wel de kracht om een bal te slaan, echter de tennisracket en ik zijn nooit echte vrienden geworden. Ik kan we herinneren dat er een muur stond van garages en dat je daar prima ballen tegen aan kon slaan. Het overbuurmeisje en haar familie zaten wel bij tennis dus inderdaad of ik een keer mee wilde. Verbaasd ben ik mee geweest om te kijken, immers rokjes en blote benen waren toen al niet zo mijn ding- verbaasd over zoveel “deftigheid” in een sport. Geloof me in de paardensport is er ook iets van deftigheid, zeker toen en in de kringen waarin ik me bewoog. Echter tennis en paardensport. Ik zeg zoek de verschillen.

De sport heeft daarin niet stil gestaan. Nog steeds is mijn beeld, ben tennissen, die van flitsende mensen in dito kleding. Misschien is mijn beeld troebel en verdwaasd…maar zolang ik als dame niet in een lange broek mag tennissen..;-) vermoed ik dat in de tenniswereld een toeschouwer blijf met boek en drankje. En niet de beroerdste om te gaan kijken als men dat prettig zou vinden. Natuurlijk heb ik benen en kan ik waarschijnlijk ook wel tennissen, maar om iedereen het advies te geven koop een nieuwe zonnebril, gaat wel heel ver. Immers met rossig haar, sproetjes en witte benen wordt het er niet spannend op ….;-).

Dankbaar dat iemand het woord tennis noemde en ik een stuk in mijn hoofd terugvond van logeren bij oom en tantelief. De onbezorgdheid van mijn jeugd in combi met strand, zon, zee en de vrijheid die ik toen voelde en die als een frisse wind door mijn hoofd waait..

Dank jullie wel voor het woord “tennis”…

Share Button

Kerst enzo

Kerst, een periode van samenzijn en gezelligheid. Alleen deze zin al brengt mij terug naar de tijd dat we als familie gezellig voor de buis zaten, films kijkend die met kerst toch echt super waren. Erbij een zak chips en limonade, heel soms hadden we 7-up en dan iets limonade erin, feest was dat. En dan films, tja we woonden in het Oosten van het land, dus hadden we toen al, Nederland 1 en 2 en Duitsland 1 en 2 en als het helder was nog een Duitse zenden afwisselend NDR of WDR. Dat lag ook wel eens aan de antenne op het dak.

De films die we keken waren super en mooi. Ook voor nu staan deze garant voor fijne uurtjes. Er is echter één ding bij mij veranderd. Ik kijk alleen, want mijn vader van 88 houdt niet van deze films en mijn moeder woont sinds begin dit jaar in een bejaardentehuis.  Verder is veranderd, ik drink een fijne wijn en heb toastjes of stokbrood met Franse kaasjes. Zo is mijn kerstgevoel prima al zal er hier en daar best een traantje over mijn wang glijden.

Toch een terugblik omdat dit mij een minder “alleen gevoel” geeft. Raar is dat wat emoties met je kunnen doen.

Mijn favo films voor de kerst op een rijtje:

White Christmas, prachtige opnames, mooie liedjes een echt Kerst gevoel:

https://youtu.be/7S-IidmcSN8

Sissi een film over de Koningin van Oostenrijk en Keizerin van Hongarije. Prachtig gefilmd door Ernst Marischka. Hoe vaak ik die gezien heb?? Geen idee maar het is en blijft een parel onder de films:

https://youtu.be/fx1KzRpvMe4

Drei hasselnusse für Aschenbrödel. Ik geloof dat Duitsland deze slechts 😉 een paar maal uitzend. Geen idee meer hoe vaak maar meer dan 20x wat iets zegt over de film. Een van oorsprong Tsjechisce film helaas nagesynchroniseerd- een maal heb ik hem gezien en gehoord in de originele versie en die is zo mooi- zucht. Sommige dingen komen niet terug.

Little Women en dan wel die uit 1949. Prachtig mooie beelden en fijn geacteerd door top acteurs uit die tijd.

https://youtu.be/Rs_DnwmfClg

Heidi…ja ze kunnen er duizenden verfilmen maar de film waarin Gustav Knuth, Opa auf’m berg speelt is de voor altijd mooiste uitvoering. Meer over deze memorabele acteur https://de.wikipedia.org/wiki/Gustav_Knuth

https://youtu.be/Q0QuN79My0c

En natuurlijk de mooiste film ooit gemaakt. Ik hou van deze film om zijn kleuren en de kloosteropnames. Julie Andrews maar haar fantastische stem, Christopher Plummer in een pracht rol.

Oh ik hoor jullie denken is er iets van nu?? Ik ga even graven want echt er zijn zoveel mooie films die ik zou willen delen. Waarover ik een boek zou kunnen schrijven 🙂

Maar ook zo een film die ik op alle momenten wel kan kijken is :

https://youtu.be/o80L9U4N8po

[bol_product_links block_id=”bol_5856e4784a37f_selected-products” products=”1002004000096886,1002004000001057″ name=”Kerstfilms” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Share Button

Daten

Hoe vaak ik het niet hoor. Ik heb een date..heel vaak. Soms zijn de verhalen nadien leuk en enthousiast om daarna niks meer te horen en als je ernaar vraagt wordt het weggewuifd.

Daten…ik zoek in mijn hoofd naar die ene hoek, stoffig en duf ligt het daar het woord “Daten”. Daten via de chatsite of een datingsite. Jaren terug was een van de laatste dates. Of ik er nu weer aan zou beginnen? Geen idee ik ben er zeker op dit moment niet mee bezig, nou ja uit nieuwsgierigheid een keer gekeken op tinder gekeken om vervolgens de app gelijk weer te verwijderen.

Terug naar de hoek, jaren terug, een afspraak met een leuke man, zo had hij zichzelf omschreven, ongeveer 1.80 m en een lezer. Dus na enige gesprekken on line afgesproken bij het welbekende Miranda Paviljoen te Amsterdam. Hij zou buiten op me wachten. Blauwe jas en beige broek, 1.80 een blonde haardos. Nou ik keek rond maar zag niemand van ong. 1.80 m met dit kleding. Zucht, van de ene voet op de andere voet. Ja hoor daar kwam iemand aan die voldeed aan de beschrijving van de kleding. Ja de kleding klopte..de rest? Ok de jas/ kort jack was vaalblauw en de broek was grijs. Zo grijs als oude mannenbroeken, je kent ze wel. De duizend in een dozijn broek en dito jasje. Zijn blonde haardos was dus en duidelijk peper/zout en nooit blond geweest, om nog maar te zwijgen over 1.80m..1.65m kwam meer in de buurt. Afijn toch leuke chatgesprekken, dus die koffie kan altijd. Binnen waren er tig tafeltjes maar nee lekker veilig in de hoek. Toen ik ook nog contact kreeg met de naaste buren met kleine kinderen die enthousiast iets kwamen laten zien was het lastig en vervelend. Kinderen waren lastig, vervelend en hoorden niet in een restaurant thuis. What the…verbaasd keek ik hem aan, was dit echt de chatter waarmee ik gepraat had???? Twijfel maar ja hoor praten tot iemand de bestelling op nam. Ik hoorde mezelf zeggen; “voor mij een cappuccino graag”, hij nam een koffie. Gelijk erachteraan werd me duidelijk gemaakt dat mijn cappuccino dure koffie was en of ik altijd parels droeg want dan was ik een dure dame. Nou ja, gelijk aangegeven dat ik prima in staat was om mijn eigen koffie te betalen, dus nog even naar de toilet, met mij op liep een moeizaam lopende oudere dame. Toen ik mezelf in de spiegel zag en mijn blik haar blik ving..lacht ik en gelijktijdig spraken we uit : Die date…dat wordt niks..Geweldig die dame. Met een knipoog bracht ik haar terug naar haar tafel en kreeg commentaar. Dat commentaar heb ik teruggekaatst: “Leer jij maar eerlijk zijn over uiterlijk wat je wilt en wenst, wellicht kom je dan aan een vriendin”. Nooit spijt gehad van dat moment. Stoffig lag het in de hoek, afgestoft en weggegooid in een leuke anekdote uit mijn dating verleden. Nee meer ga ik niet vertellen, noch wat ik zou zoeken. Immers de tijd heeft uitgewezen dat als paden elkaar niet kruizen  een liefde niet bij je hoort.

Nee ik zit er niet mee, maar iemand om gewoon zonder fratsen mee uit eten te gaan, een bioscoopje te doen oid ja dat zou welkom zijn. Liefde ..liefhebben is een andere dimensie een andere weg, een andere uitdaging.

Mensen die me kennen weten wat ik bedoel. Zonder woorden iets met danszen en pippi :-).

cute-wink-smiley

[bol_product_links block_id=”bol_5818e9b92b970_selected-products” products=”1001004011049881,9200000051781002,9200000026461908″ name=”daten” sub_id=”afspreken” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Share Button