Punt of komma…

Vanmorgen realiseerde ik me dat ik zelden komma´s zit. Nee niet in zinnen maar op het pad van het leven.

Als ik terugkijk op mijn vertrek uit Twente en alle keren dat ik mijn koffers pakte om me ergens anders te settelen, zit er geen komma in maar een punt. Een punt, simpel een rondje beetje vetgedrukt als jet het op papier ziet. Punten hebben zelden een tekening zo ook heeft mijn punt geen tekening, maar wel dezelfde betekenis als een ´deur dicht doen´ een deur die zelden meer geopend wordt, of pas na geruime tijd. Dan volgt er een punt komma, een opening in mijn hart en hoofd, of het dan weer een komma wordt? Dat weet ik zelf soms pas na een verloop van tijd.

De tijd kristalliseert dat uit, vreemd dat dit me nog niet eerder is opgevallen. Dat tijd wonden heelt weet ik al heel lang, misschien is helen niet het juiste woord, maar de scherpe randen gaan eraf en pleisters vergaan op dat smalle stukje na wat herinnert aan dat ene moment.

Na 35 jaar Lelystad heb ik een deur gesloten en ben verhuisd naar Putten. Natuurlijk ben ik wel in Lelystad omdat simpelweg mijn zelfgekozen familie er woont 😊, de zus die ik nooit had en waar ik best blij mee ben. Het delen, elkaar steunen zijn belangrijk voor me.

Gister gebeurde er iets waar ik verder niet op in ga omdat het buiten me staat, echter de persoon die ik graag mag en met wie ik fijne goede gesprekken heb met dito avonden, had slecht nieuws gehad. Met deze persoon heb ik een bijzondere vriendschap. Toch is er na dat ene whatsapp bericht in mij iets veranderd, als er verdriet is , je alleen bent en op een vriendelijk gebaar, immers vrienden steunen elkaar, heel duidelijk een zin begint met ”Nee…”dan raak je mijn hart op een manier die je misschien niet hebt gewild. Echter zoals mijn vader ooit zei : “gedane zaken keren niet om”. Waar ik zo vaak een komma zette want…het is zo fijn en leuk die avonden…realiseer ik me nu dat ik een punt zet.

Waarom? Je mag op mij hart dansen maar als je mijn ziel raakt….dan kan ik niet anders dan een punt zetten.

Vannacht heb ik de punt gezet in mijn droom, er ligt een weg voor me, heel duidelijk een pad wat mijn pad is en van niemand anders….Gek dat sommige dingen zo duidelijk zijn.

Alles heeft een reden, mijn reden `ik kies wederom voor mezelf, mijn eigen geluk en mijn eigen pad.

Zacht trek ik de deur dicht in mijn hart…soms is het beter zo.

Liefs E.

Share Button

Aftellen….

Uitzicht vanuit kantoor

Nog tot 17 mei a.s. werk ik in Lelystad in het kantoor met het meest fantastische uitzicht ever. Een kantoor wat ´s winters koud is, zomers zo warm dat je bijna in een bikini zou kunnen werken 😉 en met storm beweegt het kantoor met de wind mee. Zeeziek ja t zou zomaar kunnen gebeuren.

Naast dit aftellen is het ook een soort van afscheid van de stad waar ik 35 jaar lief en leed heb gedeeld. Waar geluk en verdriet naast elkaar stonden. Waar gebonden en vrijheid mijn grootste zorg was naast zorgen om en voor zorg.

Een echt afscheid is het niet want mijn zelf gekozen familie woont er, de leukste man die ik ken woont er 🙂 en sommige vrienden blijven vrienden om mee uit eten te gaan :-). Dus zal ik er echt wel meer dan eens zijn.

En toch voelt het of ik de laatste koffer heb ingepakt en opgeborgen. Het is goed zo…weggaan op alle vlakken. Al een tijd geleden heb ik besloten dat niemand mijn leven gaat regisseren, dat kan ik zelf. Dus ook in de baan. Tot vrijdag 17 mei ben ik nog werkzaam in Lelystad, dan een korte vakantie en op naar een baan in Amersfoort.

Een van de geluksmomentjes is wel dat ik vier dagen ga werken en de vrijdag vrij ben. Een cadeau aan mezelf, omdat na 45 jaar full time werken het tijd wordt voor een stukje me-time. Waar anderen kinderen en zorgverlof kregen heb ik al die uren opgevangen bij elke werkgever.

Nu wil ik graag in t voorjaar en in September, mijn verjaardag vier ik zelf wel met een kadootje en een etentje ergens in een mooi land, zolang ik er maar met de auto kan komen :-).

Dus nog even en mijn eerste vakantie komt eraan, wederom Frankrijk, beginnen in mijn favoriete overnachting Ibis hotel in Reims en van daar uit richting Lyon want die stad wil ik graag bekijken. Wellicht nog een overnachting in Nuits St. Georges in de buurt van Beaune.

Gelukkig ben ik nog een paar dagen vrij voor ik vertrek dus kan ik even mijn hoofd resetten en leegmaken.

Dus weet je nog een goed boek, dan hoor ik het graag :-).

Liefs E.

Share Button

De Tandarts…..

webfind

Met de verhuizing naar Putten op de Veluwe kwam er ook een eind aan de relatie die ik al 35 jaar had met de tandarts in Lelystad.

Ik zie me nog binnenkomen destijds zat ze in een praktijk aan de Rode Klif in Lelystad. Wat was ik bang, een andere tandarts en tja na veel zoeken had ik er een gevonden die wel nieuwe patiënten aannam destijds. Zo lang bij een tandarts, je realiseert je dit pas als je er weg gaat.

Had ik al eerder weggewild, jazeker, ergens een paar jaar geleden belandde ik door pijn aan een kies bij een weekendtandarts. Hij zei dat ik als je mijn gebit nog mooi wilde krijgen, je er het een en ander aan moest doen. Helaas was mijn tandarts het er niet zo mee eens. Waarom niet ? geen idee en ik was zo uit het lood dat het me eigenlijk niet zo veel meer kon schelen. Toen was ik het vechten in alles zo moe, zo ontzettend moet van zorgen voor zorg voor anderen dat zorgen voor mezelf een soort van ondergeschoven iets werd. De laatste controle was vorig jaar ik wist dat er een gaatje of 2 zaten, ik ging er weg met alles is goed. Wel schrok ze dat ik ging verhuizen…..dat viel me op die dag.

Ik had een paar mailtjes gedaan naar tandartsen in Putten en eigenlijk kreeg ik al snel een mail terug van https://www.tandartsputten.nl/ dat ik welkom was in de praktijk.

Met kerst vorig jaar brak er een kies, dus afspraak gemaakt. Met 15 minuten stond ik buiten een beetje trillend op mijn benen. Aardige tandarts, gaf een goed beeld wat ik al verwachtte is dat er zoveel aan de hand was dat er actie genomen moest worden. Uitleg bij de foto’s gehad, erg verhelderend. De foto’s zijn gemaakt bij de kaakchirurg, had hij me moeten wijzen op de aanwezige ontstekingen of de oude tandarts?. Er zitten bij de voortanden ontstekingen tussen de oude wortelkanaalbehandelingen en de apextie’s die jaren terug waren gedaan. Dus een afspraak van 1 uur voor het opzetten van een behandelplan. Het was wel veel, gaatjes die niet aansloten bij tanden, 2 wortelkanaalbehandelingen en ja omdat de oude kanalen gevuld waren destijds met zoveel cement en er al apextie’s waren gedaan op de vier voortanden zouden deze eruit moeten om het weer knap te krijgen, een andere optie was er even niet. Zucht, was mijn vermoeden al die jaren terecht. Waarbij ik gelijk de kanttekening maak, kan dit zoveel energie kosten ,,,, ja dus want ontstekingen ondermijnen je gestel enorm. Zou die hoofdpijn die ik links heb dan ook verdwijnen? dat ga ik afwachten.

Inmiddels ben ik 2 wortelkanaalbehandelingen en 1 hoektand hersteld verder, waarbij de verdoving 100% meeviel en ik meer last had van de naweeën van de verdoving. De eerste kanaalbehandeling heb ik doorgezet, ben de volgende dag gaan werken, echter als je de dag doorkomt met een “zweverig gevoel” en als de wereld een soort van film voelt, je naar huis rijdt met de auto en denkt…wat de piep, ik ben gekker met anderen dan mezelf…ik voelde me echt niet goed. Thuisgekomen 2 x paracetamol 500mg genomen en geslapen tot 07:00 uur op zaterdagmorgen dat zegt genoeg. Dus vandaag de 2e wortelkanaalbehandeling, verdoving erin en gaan, ruim 1 1/2 uur later stond ik met een volgende afspraak buiten. Een beetje wiebelig maar niet zo naar als de eerste keer, thuis wat gedronken en gelijk plat om alles even weer recht te krijgen. Ik voelde de verdoving wegtrekken. Had ik toch 2 uur geslapen, zoveel deed het wel de verdoving x de spanning, het trekt mijn energie compleet leeg.

Inmiddels is het rond 20:00 en voel ik me met 2 paracetamolletjes redelijk. Ik ben blij dat ik morgen een snipperdag heb genomen. Nu zijn die voor leuke dingen maar als het voor mij zo beter voelt, dan is het goed.

Op naar de volgende date…..om het mooier en knapper te maken moet je lijden, zowel in pijn als ook financieel 😉 want de zorg verzekering vergoed niet alles.

De tandarts, het zijn net bouwvakkers, ze boren, klopboren, maken schoon en bouwen weer op.

Twijfel je aan je tandarts vraag een second opinion bij de verzekering, ben niet zoals ik, ga voor je eigen welbevinden en volg je gevoel en hart, deze weten de weg.

LIefs E.

Share Button

Vandaag is gisteren en gisteren was vandaag…

werbfind

Vandaag, in de auto terug naar huis werd ik even heel stil. Ik hoorde even geen muziek noch zag ik de omgeving behalve het wegdek en de auto´s die ook deelnamen aan het verkeer.

Vandaag kwam het gesprek over ziektes en ziektebeelden. Ik kon me heel helder voor de geest halen dat ene moment in het ziekenhuis, jaren terug toen mijn vader met een ernstige longontsteking in het ziekenhuis lag. Ik stond naast een co-assistent en vroeg hem: “Hoe gaat het nu werkelijk met mijn vader”,, de beste man opende het dossier en daar stond het woord kanker als eerste woord naast longontsteking en de bloedwaardes die zoals ik toen zag niet goed waren…helemaal niet goed. Hij schrok van mijn vraag ..deed het scherm op zwart en zei: “dat mag ik u niet vertellen..” iets met privacy en een arts die dat alleen mocht vertellen…vandaar is nog steeds alles een beetje zwart en wazig…wel weet ik dat er een gesprek volgde met de longarts en de uroloog. De uroloog begreep me beter en maakte een afspraak op een van mijn vrije middagen. Toen heb ik alle uitleg gehad…En vandaag stond ik even in de kamer in het ziekenhuis waar mijn vader toen lag met een hoofd vol watten en beelden zo helder als een film die wordt afgedraaid op groot beeld… bizar…

Het was een open gesprek met collega’s en de zin “wat mag een organisatie of arts delen met derden”…die me terugwierpen in jaren terug. Klap ging een laatje in mijn hoofd en na een paar laatjes was ik in staat om mijn emoties redelijk te verbergen.

Vandaag bevond ik me korte tijd in gisteren voor mijn gevoel. Ik kon voor het eerst praten over die dag zonder tranen…zouden mijn collega’s wel aan mijn stem kunnen horen wat mijn gevoel hierbij was…..ik hoorde mezelf redelijk helder met een wat omfloerste stem. Zo een stem alsof je lang hebt staan zingen…bizar, praten over die dag zonder dikke tranen…en toch ook bijzonder.

MIjn vader hij blijft speciaal…zeker als er een kippenvel moment is, waar ik me ook bevind, dan weet ik dat hij bij me is. Bijgeloof prima, ik voel me er fijn bij.

Gister was vandaag en vandaag was even gisteren, dichterbij dan ooit en verder weg dan ever. Geen tranen wel emoties en ja missen doe ik hem nog steeds als ik een pannenkoek eet of in zijn favoriete eethuis in Ermelo een lunch nuttig,

Als gisteren en vandaag samenvoegen is er morgen een nieuwe dag….

Dag pap, je was even zo dichtbij …ook al ben je er al bijna 6 jaar niet meer

Deze is voor jou pap…de muziek waar je zo van hield …en wat je ik zo graag had horen zingen als jonge jongen met een stem van goud, dat mensen afstapten van hun fiets om te luisteren…….in de gang tussen de woningen van jullie en de buren destijds…..

dag pap vandaag was je gewoon even heel dichtbij in alles….

https://www.youtube.com/watch?v=O-RFKSdEKvU

Share Button

2023 wat een jaar….

webfind

2023…ik heb er lang over gedacht, wel een blog, geen blog en toch kriebelt het. Want 2023 was een meer dan raar jaar. Voor mij in ieder geval, wellicht wel voor meerderen.

Januari was een maand waarin mijn beste vriendin ever E. 💕afscheid nam van het leven, ik kon niet naar het afscheid en de crematie. Maar lieve E. je zit in mijn hart en mens wat kan ik onze gesprekken hemelsbreed missen. Dat je maar met veel liefde neerkijkt op een ieder die je lief is en/of is geweest. Na haar kaart volgende er nog 7 enveloppes met brede en smalle rouwranden in de eerste 2 maanden van het jaar. De post app en de brievenbus werden even mindere vrienden. Nee niet alle crematies of condoleance avonden bezocht. Na het overlijden van mijn ouders heb ik daar echt een lijn in getrokken om mezelf mijn geest en mijn hart te beschermen.

Op mijn werk was het al niet beter, dus cv op Indeed en ik deed het weer, een leuke baan vinden dit keer in de reiswereld als medewerkster sales en servicedesk voor de Duitstalige klanten. En wow wat een verademing om niet gepest te worden, hoe anders kan een bedrijf en de leiding zijn. Zo blij mijn hart klopte weer en ik vond rust.

Leuke avonden en gezellige gesprekken met de buurman bij de open haard of heerlijk bij hem in de tuin. Genieten in hoofdletters, hij heeft een speciaal plekje in mijn hart.

En toen gebeurde het meest niet verwachtte in mijn leven. Ik woonde heerlijk in een leuk appartementen complex met fijne buren. Nadat er appartementen werden verkocht en daarna verhuurd, veranderde de sfeer dusdanig dat mijn lichaam dag en nacht aan stond. Iets wat men al snel door had op het werk. Inmiddels had ik een beslissing genomen, ik zou gaan verkopen en huren. Makelaars over de vloer en via een makelaar kon ik gaan huren. Een belletje was voldoende, nog diezelfde avond schreef ik me in en een dag voor mijn vakantie in Augustus ging ik 2 appartementen bekijken. Het ene appartement was zo fijn dat ik bij de mail gelijk gereageerd heb. Een dag later had ik het appartement en kon de makelaar alles in gang zetten voor de verkoop.

Een top vakantie mooie steden, veel gezien, leuke en fijne gesprekken, waar taalbarrières hun weg vonden in ogen en zielen. Het uit eten bij het restaurant Le Tazon in het Novohotel in Le Subdray, waar de keuken fabeltastisch was, een aanrader gewoon.

Mijn appartement verkocht, een fijn appartement terug in een rustige woonomgeving, heerlijk een 55+ complex. Soms zitten er voordelen aan het ouder worden ;-). Wonen op de Veluwe ik had het niet bedacht. Maar drukte kun je opzoeken, de stilte is lastiger te vinden.

Na de verkoop heb ik Mr Noir mijn auto ingeruild voor Mr Bordeaux, you name it and it to you. Heerlijk hoge instap, veel snufjes en niet meer hoeven krabben Nissan en de verkoper in Lelystad , doen het goed, en oh ja, stuurverwarming waar mijn handen blij van worden.

Een weekend weg met vrienden en hun dochters en honden in een leuk huisje vlak bij de Duitse grens was heerlijk. Veel winkels gezien, gegeten en oh zo jammer dat dan een weekend eindigt met een maag die enorm van slag is. Zo van slag dat ik maandag en dinsdag heb moeten af melden op het werk :-(.

Maar nu, nog een week te gaan en heb ik voor het eerst in mijn werkbare leven, vrij vanaf 22 december tot 2 januari 2024. Het klinkt als vakantie en misschien moet ik het er even van nemen de dagen na kerst en voor oudejaarsdag. Dus twijfel ik aan, Berlijn, Lille of Antwerpen. Ha ja het ligt ook allemaal dicht bij elkaar zo he :-).

Voor nu Prettige kerstdagen en op naar 2024

** ik verwacht geen witte kerst maar dromen mag **

Share Button

Shop till you drop…

Winkelen, ik hou er niet van en toch is het wel leuk heb ik ontdekt. Grappig, in Den Bosch zit een fijne grote maten mode winkel https://www.raffinatowebshop.nl/ waar de beide dames die er werken (volgens mij is de zaak van hen) heerlijk eerlijk zijn. De winkel is gevestigd aan Achter het Stadhuis 32 te Den Bosch dus. Ga niet on-line maar bezoek de winkel, ik was aangenaam verrast door de mooie blouses, vesten en de fijn zittende broeken. Heerlijk zo een warm bad, waar je geholpen wordt op een hele fijne manier.

Voor schoenen en laarzen bezocht ik in dezelfde stad https://www.assem.nl een super winkel met schoenen en laarzen net even anders. Ik zag waanzinnige laarzen het prijskaartje en zette ze voorzichtig terug, boven budget uch mijn budget, er stonden meer laarzen dus 2 paar gepast. De een te wijd om de kuiten en het andere lichtbruine paar mooi aansluitend en zaten prima. Inpakken dus maar. Ook weer super geholpen door een fijne verkoopster.

Vandaag ging ik voor een nieuwe jas. Ik had in Putten bij Klein mode een paar jassen gezien, echter ik wilde wat vragen. Rondkijkend was een styliste met de etalage bezig, drie andere dames waren aan het kletsen. Nogmaals hun kant op gekeken….helaas als klant en koper, ook niet geheel onbelangrijk werd ik niet opgemerkt. Ik ben dus de winkel uitgelopen, jammer want ik besteed graag mijn geld lokaal. Echter dit modehuis heeft schijnbaar geen klanten nodig. Immers als een inktvis op iemand af vliegen of negeren, er zit lijkt mij nog iets tussen. Het was wel mijn laatste bezoek aan deze winkel.

Doorgelopen naar de volgende winkel https://modestal.nl waar ik een super vriendelijke verkoopster trof die met me mee dacht en uiteindelijk wel een hele mooie jas van Creenstone aan, die echter trok bij de schouders en iets op de rug. Voor dat geld moest ik wel even nadenken, immers een merk met die prijs dan moet het eigenlijk top zitten.

Dus auto gepakt en doorgereden even Putten uit naar de Country Lyfestyle winkel, https://www.countrylifestyle.nl ander concept, met wel prachtige jassen van oa. Dubarry en Barbour. Hier helpen ze wel, en geven ze advies, raden aan en leggen uit. Ik heb er een fantastische jas gekocht die goed tegen regen en wind kan :-). Verder hebben ze een fijne meubel en accessoire afdeling. Oh ja en ik zag er een kapstok, waar ik even over moet denken, maar zo leuk beetje Frans ook wel. Dus eigenlijk zou deze prima bij me passen. Ook in mijn nieuwe stulpje wel :-).

De nieuwe lippenstift is niet gelukt maar het winkelen zette me wel aan het denken. Hoe hou je een zaak gezond? Door alle klanten te begroeten, een hallo, goedemorgen of goedemiddag, of de opmerking als ik iets voor u kan betekenen geeft u het even aan? is niet verkeerd om mee te starten. De verkoopsters bij Klein mode wil ik graag meegeven “don’t judge a book by the cover” .

Al met al een leuke dag 🙂

Share Button

Dag Lelystad…

35 Jaar geleden nam ik de stap na een verbroken relatie om van Amsterdam naar Lelystad te verhuizen. Destijds was er leegstand en kon je kiezen waar je wilde wonen. Zo belandde ik destijds in een wijk, een beneden woning met voor en achtertuin…en dat tuinieren was een ramp. De straat ach, ik had wel fijne buren naast een x aantal wat mindere buren. Ik vond er weer rust en relaxte momenten in mijn leven. Na 5 jaar gebeurde er iets in mijn leven met een impact, die ik niet voorzien had. Mijn ouders besloten toen naar Lelystad te verhuizen. Samen betrokken we een meer dan fijn huis, waar zij beneden woonden en ik een fijne ruimte boven had. Veel deden we samen, 23 jaar lief en leed, veel fijne vakantie en heel veel zorgen om zorg, zorgen voor zorg en tranen met alle emoties van dien.

Na het overlijden van mijn ouders in 2017, kwam alles in een stroomversnelling. Ik wilde graag huren, de makelaar vond het geen optie. Dus kocht ik met zijn hulp een fijn appartement in een groene wijk. Zes jaar heb ik er genoten van alles, de buurt, de buren en de BBQ die regelmatig werden georganiseerd. Toch was er iets wat knaagde, de raambekleding die maar niet wilde lukken voor de schuifpui was er een van. Op enig moment had ik een gekke droom. Een groot water, verdwalen in een bootje en eindigen bij een open plek met veel ruimte. Het zette me aan het denken, de behangrol over de deur en een bak kleurpotloden deden de rest. Dat dit ook een naam heeft dit kleuren kwam ik kortgeleden pas achter op LinkedIn, het heet” bilateraal tekenen” https://www.youtube.com/watch?v=arrVc8Jpg8A

Het kristalliseerde mooi uit, ik pakte de rol in, legde hem weg, de tekening nogmaals bekijkend, wist ik dat verkopen het enige goede kon zijn wat moest doen. Wat en hoe en waarnaar toe? dat waren dingen om over te denken. Het begon met het uitnodigen van makelaars. De eerste twee aardig, maar helaas de een had geen huurhuizen en de ander wilde wel veel maar helaas wilde een investeerder in nieuwe appartementen in Lelystad niet meegaan in het verhaal. Dus wat nu, zoeken op het www, een woongroep? ik deed een mailtje met in mijn achterhoofd “pas ik wel bij zoiets”. Ik belandde op de site huren bij Makelaardij van der Linden https://www.vanderlinden.nl/woning-huren/. De volgende stap was de makelaar uitnodigen, helaas werkte de makelaar van 6 jaar terug er niet meer, echter dit keer was het een dame met een mooie achternaam die kwam. Grappig om te ontdekken dat er mensen zijn zoals ik zelf met open vizier en houding. Het werd een gesprek met een lach en traan en ze ging gelijk bellen voor een huurwoning. Ik kon kiezen tussen t Harde en Putten. Beide gemeenschappen zijn nogal kerks, waarbij t Harde een wel heel gesloten kern heeft. Dus Putten dan, even later ontving ik een mail voor een bezichtiging. Twee appartementen een aan de weg kant en een aan de achterkant. De keuze was snel gemaakt. De verkoop van mijn appartement kwam in een stroomversnelling. Ik kon huren per 1 oktober en de overdracht van het appartement zou 26 oktober zijn.

Met hulp van vrienden verhuisd, alle dozen zijn gestapeld, er is een deel ingericht en ik slaap er heerlijk in Putten.

De overdracht is geweest, ik ervaar een rust die ik lang niet heb gehad. Rust die je nodig hebt om te kunnen presteren en te accelereren.

Op zondag wakker worden van klokgelui van de naastgelegen kerk, het horen en me omdraaien en nog even wegdromen.

Rust is het enige wat je moet hebben, de drukte is om de hoek. En Putten /Lelystad is niet zo ver ook niet vice versa :-).

Mijn grootste dank gaat uit naar Makelaardij van der Linden, mijn lieve vrienden die er gewoon waren om te helpen, zodat ik dit keer niet alleen voor stond.

LIefs E.

Share Button

Marokko…..

webfind

Iedereen weet wel dat ik altijd naar Frankrijk op vakantie ga met veel liefde. Toch heb ik zo een lijst met wensen en steden waar ik wel naar toe wil. Een van die landen is zoals heel veel mensen Amerika en dan met name New York. Nee niet een georganiseerde reis, nee zo een dat je alleen gaat en NY verkent op jouw manier, zoals ik steden in Frankrijk ook verken, de winkelstraten en dan de straten erachter “waar het leven zich afspeelt” waar de meest fantastische restaurantjes zitten. Zo staat ook eigenlijk Marrakesh ook op mijn lijstje. Een van de steden in een deel van de wereld waarvan ik denk gaan of niet. Het lijkt mij de stad van geuren en emoties die zoveel anders zijn zoals wij hier leven. De kleuren van Marrakesh spreken me aan. Net als de keuken en de mensen.

En nu…gister na een fijne buurt BBQ zette ik de tv aan, na alle wijn en lekker eten kwam het nieuws binnen, Marokko was getroffen door een aardbeving. De beelden ik werd er stil van heel stil, mooie gebouwen, de mensen op de straten en dan ook het immense verdriet van mensen die dierbaren hebben verloren. Stil kijk ik de beelden en besluit te gaan slapen. Vanmorgen, de zondag is voor ontbijt op bed ja ook als je alleen bent kun je het fijn maken voor jezelf- is er een programma over Marokko. Deskundigen, burgemeesters en presentatoren bespreken Marokko, de man met de meeste impact op mij is de meneer van een stichting die kunnen helpen als het land erom vraagt, want zo zijn de afspraken gemaakt. Beelden van lokale bevolking die zoeken naar familieleden, biddende mensen in de open lucht, het raakt me.

Net log ik in op de laptop en lees de volgende blog: https://embracemarrakech.org/ ik vraag aan mijn neef of bij de familie van zijn vrouw alles goed is. Als antwoord krijg ik, ja maar we hebben wel de Embrace Marokko opgezet met een aantal vrienden. Op dat moment besluit ik te gaan bloggen, want naast alle grote organisaties is dit een privé initiatief en ik kan niet anders dan dit steunen op welke wijze dan ook. Mijn neef verteld dat er al vrachtwagens met hulpgoederen uit België vertrekken naar de getroffen gebieden.

Dus mocht je wat over hebben en nee er is geen minimum bedrag en ook geen maximum bedrag ingesteld, alle beetjes helpen, je zakgeld, je flessen geld of gewoon die euro die je kunt missen. Vroeger zeiden de mensen als iedereen iets geeft, dan geven kleine beetjes heel veel, en in die tijd hadden mensen het echt ook niet breed. Maar hoe fijn zou het zijn dat we met zijn allen de mensen in het deel wat getroffen is echt kunnen helpen zodat juist zij geholpen worden met wart nodig is , naast de verwerking van het missen van dierbaren en geliefden.

Dus geef en heb lief….vandaag is het hun nachtmerrie en morgen kan het zo maar de jouwe zijn……

Liefs E.

** en ja ook gedoneerd omdat sharing, caring is voor een ander **

Share Button

Mijn appartement….te koop…..

Appartement te koop Lelystad

De makelaar is geweest, de fotograaf heeft prachtige foto’s gemaakt.

Mijn appartement staat te koop en ik, ik vind het hartstikke spannend. Oh waar staat het te koop? https://www.funda.nl/koop/lelystad/appartement-42212158-archipel-34-14/ bezichtigingen gaan via de makelaar, net als alle vragen die je graag beantwoord wilt hebben.

Ik ben toe aan een volgende stap in mijn leven, een appartement buiten Lelystad, he wat? buiten Lelystad? Jazeker, want zo als mijn papa altijd al zei: “Overal bakken ze brood” en na 34 jaar Lelystad is een andere omgeving ook wel eens fijn lijkt me. Aangezien ik toch al regelmatig te vinden ben in de hoek Harderwijk, Ermelo en Putten is de volgende stap niet zo lastig.

Van trappen naar een appartement met een lift, een bosrijke omgeving en ah ja ze zijn er allemaal of een groot deel van de kerk, daar kan ik wel mee leven. Respecteer elkaar en doe eens lief.

Inpakken, spullen wegdoen en nieuwe zaken bekijken of kopen als het past in mijn smaak, mijn hoofd en mijn hart :-). Zo ging ik vandaag naar een van de mooiste winkels in Nederland (vind ik dan he), de Eijerkamp in Veenendaal https://www.eijerkamp.nl/ , daar ik niet kan inschatten wat mijn budget voor inrichten is, heb ik eerst een rondje alleen gedaan, koffie gedronken en uiteindelijk bij het volgende rondje zag ik een bank naar mijn smaak. Ik ging zitten en dacht ‘Ja dit is hem’ niet mijn kleur, maar echt ze hebben zoveel stoffen van diverse kwaliteiten. MIjn favo bank is geworden de Gelderland 4800 https://www.eijerkamp.nl/gelderland-4800-zitbank-e00476133.html oh nee niet de grijze hoor, ik hele mooie stof, wol x kamgaren uitgezocht, erbij een ronde eettafel met fijne stoelen grijs/witte bekleding erop en toen zag ik de meest fantastische boekenkast ever….dus de verkoper heeft uit de losse pols getekend, we hebben gepuzzeld en gegumd, ja hoor gewoon papier en potlood en voila,,,mijn indeling stond op papier zoals ik het ongeveer bedacht had :-). Zo blij, zo happy, ik had nog een fijne relaxstoel gezien dus ook die in de kleur uitgezocht van wollen wit met blauw leder en tja elektrisch verstelbaar.

De kamer hij is ingericht, want ja ik heb al een andere woonruimte geaccepteerd. Na een late lunch, het was inmiddels 14 uur geweest heb ik nog even de kasten afdeling en de kleden bezocht echter daar zag ik niets bijzonders, wel mooie achterwanden bij de bedden, ook dat zette me aan het denken, wat als ik er nu een wandje voorzet met een afbeelding die ik mooi vind?? niet zo een heel gek idee.

Liefs E.

Share Button

Kittens……

pica by me

Heel onverwacht, ik heb immers nog vakantie, ben ik naar Elburg gereden. Nou geheel onverwacht ook weer niet want ik kom er wel vaker. Er zitten fijne winkels, unieke winkels, leuke eetgelegenheden en ook niet geheel onbelangrijk fijne bakkers :-). Altijd als ik een stad of dorp bezoek waar dan ook neem ik brood van daar mee. Zo hou je afwisseling ook in het brood.

Dit keer was mijn doel mijn buurvrouw van mijn vorige woning, nou ja buurvrouw, je moest even een bruggetje over en daar woonden Barbara en Ed samen met hun kroost en katten, veel en leuke katten. Van de katten die praten tegen je, en die van knuffelen houden. Nu moet je weten dat ik allergisch ben maar de katten zo leuk vind dat ik er wel een stemprobleem aan over wil houden. Dit is snel te verhelpen met het drinken van melk heb ik ontdekt en ja pillen kunnen ook. Echter een kat nemen is voor mij geen optie.

Dus in Elburg de auto geparkeerd op de parkeerplaats, genoten van alles wat ik op dat stukje tegen ben gekomen. Ze wonen echt in de vesting in een prachtig huis, waar ook het atelier gevestigd is http://barbararoling.nl/ op haar site is veel te zien van haar kunst.

Aanbellen met zo een koperkleurige trekbel heeft altijd iets bijzonders, veel geblaf volgde, oh ja ze heeft een hond…uch dat is een understatement, ik werd warm begroet door diverse wollige viervoeters die het maar spannend vonden.

Aangeschoven in de keuken aan tafel en lekker bij gekletst. Barbara vertelde over de kittens en op enig moment rommelde er iets aan mijn schoen. Een prachtige kitten kroop op mijn schoen en wilde wel omhoog klimmen dus handje geholpen. De schat, hij nestelde zich fijn op mijn schouder en af en toe afdalend om zich in mijn elle boog te nestelen. Al pratende kwamen de andere volwassen katten ook een aai halen. Een ander kitten nestelde zich in de hal in een schoen en werd keurig door moederpoes terug gezet in de mand in de andere kamer.

Barbara vertelde dat ze net een advertentie hadden gezet, dus ik heb aangeboden om te bloggen over de kittens en katten. Soms is iets het zo waard om over te bloggen. De kittens zoeken namelijk nog een gouden mandje. Voor meer info verwijs ik graag naar de advertentie: https://www.kittentekoop.nl/kittens/ad/oosters-type,32/gouden-mandje-gezocht,7525#dj-classifieds

Het was een middag met liefde mooie gesprekken en voor herhaling vatbaar 🙂

Liefs E.

Share Button